Μπάιντεν: Επιμένει για την άρση της πατέντας των εμβολίων

Μπάιντεν: Επιμένει για την άρση της πατέντας των εμβολίων
Τζο Μπάιντεν 2021 Evan Vucci/AP Photo

Επιμένει ο Τζο Μπάιντεν στην ανάγκη άρσης της πατέντας για να "ταξιδέψουν" πιο εύκολα τα εμβόλια στις φτωχές χώρες.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι η εμφάνιση του νέου παραλλαγμένου στελέχους της Covid-19 πρέπει να ενθαρρύνει τον υπόλοιπο κόσμο να δώσει περισσότερα εμβόλια στις φτωχότερες χώρες.

“Οι πληροφορίες γι αυτή τη νέα παραλλαγή θα πρέπει να καταστήσουν πιο προφανές από ποτέ ότι αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει χωρίς εμβολιασμούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δώσει περισσότερα εμβόλια σε άλλες χώρες απ΄ότι όλες οι άλλες χώρες μαζί. Είναι η ώρα και οι άλλες χώρες να κάνουν όσα η Αμερική όσον αφορά την ταχύτητα και τη γενναιοδωρία”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τις χώρες που θα συνεδριάσουν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου την ερχόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν να παραιτηθούν από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 μετά την ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού στη Νότια Αφρική.

“Αυτή η είδηση σήμερα επαναλαμβάνει τη σημασία να προχωρήσουμε γρήγορα σε αυτό (στην παραίτηση από την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version