Εκλογές ΗΠΑ: Ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία, είχε επισκεφθεί το εξοχικό του Χίτλερ

Εκλογές ΗΠΑ: Ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία, είχε επισκεφθεί το εξοχικό του Χίτλερ
instagram @Madison Cawthorn

Στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ένας 25χρονος Ρεπουμπλικανός κέρδισε την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και έγινε ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μάντισον Κόθορν, 25 ετών, εκλέγεται στη Γερουσία με την έδρα της Βόρειας Καρολίνας και γίνεται έτσι ο νεότερος γερουσιαστής στην αμερικανική ιστορία και το πρώτο μέλος της Άνω Βουλής των ΗΠΑ που είναι γεννημένο στα χρόνια του 1990, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post.

Ο Κόθορν έχει στο παρελθόν αντιμετωπίσει κριτική, όταν ανέβασε στο Instagram του φωτογραφία από το εξοχικό του Χίτλερ, το οποίο είχε επισκεφτεί ως τουριστικό αξιοθέατο. Ο νεαρός Ρεπουμπλικανός έγραψε ότι το να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κτίριο ήταν μία χρόνια επιθυμία του.

«Παράξενο να ακούω τόσα πολλά γέλια και να μοιράζομαι μία τόσο καλή στιγμή με τον αδερφό μου, εδώ που μόλις πριν από 79 χρόνια το υπέρτατο κακό μοιράστηκε γέλια και καλές στιγμές με τους συμπατριώτες του», έγραψε στη λεζάντα.

Ο Κόθορν είπε ότι καταγγέλλει τον εθνικισμό και τον ναζισμό.

“Από τα βάθη της καρδιάς μου, Σας Ευχαριστώ. Όλη η δόξα πηγαίνει στον Θεό και είμαι ενθουσιασμένος που θα υπηρετήσω το κάθε μέλος αυτής της περιφέρειας”, έγραψε ο Κόθορν μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στο Twitter.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , ο Κόθορν, ο οποίος έκλεισε τα 25 του τον Αύγουστο, επικράτησε του Δημοκρατικού Μο Ντέιβιντ με 54,4% έναντι 42,4% στην κατά κύριο λόγο ρεπουμπλικανική αυτή πολιτεία.

Με την εκλογή του ο Κόθορν παίρνει τον τίτλο του νεότερου γερουσιαστή από την 31χρονη Δημοκρατική γερουσιάστρια της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες που επανεξελέγη πανηγυρικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα