Εκλογές στη Γαλλία – Λεπέν: “Θα βάλω σε τάξη τη χώρα μέσα σε 5 χρόνια”

Εκλογές στη Γαλλία – Λεπέν: “Θα βάλω σε τάξη τη χώρα μέσα σε 5 χρόνια”
Η Μαρίν Λεπέν 2022 Lewis Joly/AP

Στο πρώτο της μήνυμα μετά το "εισιτήριο" για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η ακροδεξιά Λεπέν κάλεσε όσους δεν δεν ψήφισαν Μακρόν να συνταχθούν μαζί της ενόψει της 24ης Απριλίου.

Να ενωθούν μαζί της όλους όσους δεν ψήφισαν τον Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, κάλεσε η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν τους πολίτες.

“Οι Γάλλοι μου κάνουν την τιμή να περάσω στον δεύτερο γύρο. Εκφράζω στους ψηφοφόρους την πιο ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη. Βλέπω την ελπίδα ότι οι δυνάμεις ανάκαμψης της χώρας ανεβαίνουν. Όλοι όσοι σήμερα δεν ψήφισαν τον Εμανουέλ Μακρόν καλούνται να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση μας”, δήλωσε η Λεπέν μετά την ανακοίνωση της παρουσίας της στον δεύτερο γύρο.

“Η ψήφος σας εξαρτάται από τη θέση που θέλουμε να δώσουμε στα χρήματα στην κοινωνία μας (…) ή τη δυνατότητα πρόσβασης στη σύνταξη με καλή υγεία”, δήλωσε. “Θα διασφαλίσω την εθνική ανεξαρτησία, θα ελέγξω τη μετανάστευση και θα αποκαταστήσω την ασφάλεια για όλους”.

“Με σοβαρότητα σκοπεύω να διορθώσω χωρίς καθυστέρηση τα πολλαπλά τραύματα, κοινωνικά, εδαφικά, θεσμικά. Θα βάλω σε τάξη τη Γαλλία σε πέντε χρόνια. Πέρα από αυτή την απαραίτητη ανάκαμψη, το έργο μου φέρει μια δημοκρατική φιλοδοξία, με το λαϊκό δημοψήφισμα, μια οικονομική και οικολογική φιλοδοξία”, είπε υπό τις κραυγές των υποστηρικτών της.

“Με ένα σύστημα υγείας προσβάσιμο σε όλους παντού, αξιοπρεπή στέγαση (…)”, συνεχίζει. “Επιτέλους, μια κυρίαρχη φιλοδοξία, με ένα προστατευτικό και δίκαιο Κράτος που εγγυάται τις ελευθερίες όλων. Η φιλοδοξία μου είναι να ενώσω τους Γάλλους και να κάνω τη Γαλλία μια χώρα που επανασυνδέεται με μεγαλεία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα