Εκπληκτική ανακάλυψη στον Καναδά: Βρεθηκε ολόκληρο μουμιοποιημένο μωρό μαμούθ

Εκπληκτική ανακάλυψη στον Καναδά: Βρεθηκε ολόκληρο μουμιοποιημένο μωρό μαμούθ
Το μουμιοποιημένο μωρό μαμούθ που βρέθηκε στον Καναδά GOVERNMENT OF YUKON

Ανθρακωρύχος στο Γιούκον του Καναδά έσκαβε με την μπουλντόζα του όταν "έπεσε" πάνω σε ένα ολόκληρο μουμιοποιημένο μωρό μαμούθ, το δεύτερο μόλις τέτοιο εύρημα στον κόσμο.

Ένα ολόκληρο μαλλιαρό μαμούθ μωρό βρέθηκε παγωμένο στον μόνιμο παγετό του βορειοδυτικού Καναδά. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια ανακάλυψη στη Βόρεια Αμερική.

Το μουμιοποιημένο μαμούθ της εποχής των παγετώνων πιστεύεται ότι είναι άνω των 30.000 ετών. Βρέθηκε από ανθρακωρύχους στην περιοχή Klondike του Γιούκον.

Η κυβέρνηση του Γιούκον το συνέκρινε με την ανακάλυψη ενός μωρού μαμούθ στη Ρωσία στον μόνιμο παγετό της Σιβηρίας το 2007.

Ανέφερε ότι είναι “το πιο πλήρες μουμιοποιημένο μαμούθ που βρέθηκε στη Βόρεια Αμερική” και μόνο το δεύτερο τέτοιο εύρημα στον κόσμο.

Το μωρό, που πιστεύεται ότι είναι θηλυκό, ονομάστηκε Nun cho ga, που σημαίνει “μεγάλο μωρό ζώο” στη γλώσσα Χαν που μιλούν οι ιθαγενείς της Αμερικής στην περιοχή.

Η Nun cho ga είναι όμορφη και ένα από τα πιο απίστευτα μουμιοποιημένα ζώα της εποχής των παγετώνων που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στον κόσμο“, δήλωσε ο παλαιοντολόγος του Γιούκον, Grant Zazula.

Είναι περίπου το ίδιο μέγεθος με το μωρό Lyuba από τη Σιβηρία που βρέθηκε το 2007, το οποίο ήταν περίπου 42.000 ετών, ανέφερε η κυβέρνηση του Γιούκον.

Το CBC News αναφέρει ότι η Nun cho ga ανακαλύφθηκε όταν ένας ανθρακωρύχος κάλεσε το αφεντικό του για να εξετάσει κάτι που χτυπήθηκε από την μπουλντόζα του στη λάσπη στο Eureka Creek, νότια της πόλης Dawson City.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα