Εκρήξεις στη Βηρυτό: Νεκρός ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς

Εκρήξεις στη Βηρυτό: Νεκρός ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς
Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς Instagram / @jeanmarcbonfilsarchitects

Ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας στη Βηρυτό. Είχε εγκατασταθεί στον Λίβανο. Φόρος τιμής από τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού.

Ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς, εγκατεστημένος στον Λίβανο, όπου συνέβαλε ιδίως σε έργα αποκατάστασης κτιρίων τα οποία είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, συγκαταλέγεται στα θύματα των εκρήξεων στη Βηρυτό τα οποία θρηνεί η Γαλλία, γνωστοποίησε η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Ροζλίν Μπασλό.

«Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς σκοτώθηκε στη φρικιαστική καταστροφή της Βηρυτού. Αποτίνω φόρο τιμής στο μείζον έργο του, όπως η αποκατάσταση πατρογονικών ακινήτων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Τη Γαλλία και τον Λίβανο ενώνει το πένθος για τον θάνατό του», ανέφερε η υπουργός σε μήνυμά της το βράδυ της Τετάρτης (05/08) προς Πέμπτη (06/08) στον λογαριασμό της στο Twitter (@R_Bachelot), όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τον πιο πρόσφατο, αλλά ακόμη προσωρινό, απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 135 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 5.000 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που κατέστρεψαν τμήμα της Βηρυτού. Ανάμεσα στους νεκρούς καταμετρώνται τουλάχιστον 21 Γάλλοι, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, η οποία άρχισε χθες Τετάρτη (05/08) να διενεργεί έρευνα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται σήμερα, Πέμπτη (06/08) στον Λίβανο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, όπου σκοπεύει να «επιδώσει το μήνυμα της αδελφότητας και της αλληλεγγύης των Γάλλων» στους πληγέντες και να συζητήσει «την κατάσταση με τις πολιτικές αρχές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα