Έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ πρότεινε πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι

Έκθεση της κυβέρνησης των ΗΠΑ πρότεινε πυρηνική επίθεση στο φεγγάρι
Η πρόταση για τις πυρηνικές εκρήξεις στη Σελήνη, αφορούσε την αναζήτηση εξαιρετικά ελαφρών μετάλλων. iStock

Πρόγραμμα του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ πρότεινε εκρήξεις με πυρηνικά της Σελήνης, στην αναζήτηση μετάλλων "100.000 φορές ελαφρύτερων από το ατσάλι, με τη δύναμη του χάλυβα".

Eκατομμύρια δολάρια φορολογούμενων πολιτών των ΗΠΑ ξοδεύτηκαν σε έρευνες του ανενεργού, πια, Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) της κυβερνήσεως. Αφορούσε περίεργες και πειραματικές τεχνολογίες, συν μια πρόταση για διάνοιξη της Σελήνης, με πυρηνικά εκρηκτικά.

Το Vice εξασφάλισε (μέσω αιτήματος στο Freedom of Information Act, που κατατέθηκε προ τετραετίας), 1.600 σελίδες με εκθέσεις, προτάσεις, συμβάσεις και σημειώσεις από συναντήσεις του μυστικού προγράμματος του Υπουργείου Αμύνης.

Διήρκεσε από το 2007 έως το 2012 και η ύπαρξη του αποκαλύφθηκε το 2017, όταν παραιτήθηκε ο τότε διευθυντής του ΑΑΤΙΡ. Την ίδια χρονιά το πρόγραμμα έγινε συνώνυμο με τα UFO, χάρη σε πολλά, γνωστά πια, βίντεο με άγνωστο αεροσκάφος που κινούνταν με φαινομενικά ακατόρθωτους τρόπους.

Οι εικόνες είχαν διαρρεύσει στον Τύπο από τον διευθυντή που παραιτήθηκε, ονόματι Luis Elizondo. Τα νέα έγγραφα υποδηλώνουν ότι το AATIP ασχολείτο με πολλά περισσότερα, από τη διερεύνηση αναφερόμενων συναντήσεων UFO.

Σε μια αναφορά για την “πρόωση αρνητικής μάζας”, οι συγγραφείς προτείνουν ένα σχέδιο για την αναζήτηση εξαιρετικά ελαφρών μετάλλων στο κέντρο του φεγγαριού “που μπορεί να είναι 100.000 φορές ελαφρύτερα από το ατσάλι, αλλά έχουν τη δύναμη του χάλυβα”.

Για την ιστορία, τότε (2017) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, σε εργαστήρια η αρνητική μάζα, που κάνει τα αντικείμενα να συμπεριφέρονται αντίθετα από αυτά με τη θετική μάζα: όταν τους ασκήσουμε μια δύναμη, επιταχύνουν όχι προς την κατεύθυνση που τα ωθούμε, αλλά προς την αντίθετη (προς τα πίσω).

Πίσω στο φεγγάρι “για να φτάσουν στο κέντρο του φεγγαριού, οι συγγραφείς προτείνουν την ανατίναξη μιας σήραγγας μέσω του σεληνιακού φλοιού και του μανδύα, χρησιμοποιώντας θερμοπυρηνικά εκρηκτικά”, έγραφαν τα μέλη του προγράμματος.

Ανατίναξη στο φεγγάρι δεν έγινε ποτέ. Αυτό που θα γίνει είναι οι αποστολές Artemis, της NASA στο φεγγάρι (για πρώτη φορά από την εποχή του προγράμματος ‘Απόλλων’ 1961-1972), με στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης παρουσίας εκεί.

Όπως αναφέρει το Live Scienceίσως το πιο ενδιαφέρον από τα έγγραφα, είναι τα αρκετές δεκάδες Documents Reference Defence Intelligence (DIRD), τα οποία συζητούν τη βιωσιμότητα διαφόρων ‘προηγμένων τεχνολογιών’. Αυτή η συλλογή περιλαμβάνει αναφορές για ‘διασχίσιμες σκουληκότρυπες, αστρικές πύλες και αρνητική ενέργεια’, ‘επικοινωνίες βαρυτικών κυμάτων υψηλής συχνότητας’, ‘σκοτεινή ενέργεια και χειραγώγηση επιπλέον διαστάσεων’ και πολλά άλλα θέματα που θα ακούγονται οικεία στους θαυμαστές της επιστημονικής φαντασίας. Δεν γίνεται σαφές αν τα έγγραφα αυτά οδήγησαν σε μακροπρόθεσμες επενδύσεις, σε αυτές τις προηγμένες τεχνολογίες“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα