Έλον Μασκ: Μας εξηγεί πώς προφέρεται το όνομα του γιου του “X Æ A-12”

Έλον Μασκ: Μας εξηγεί πώς προφέρεται το όνομα του γιου του “X Æ A-12”
Twitter / Elon Musk

Ο Έλον Μασκ και η σύντροφός του Grimes έφεραν στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό, στο οποίο αποφάσισαν να δώσουν ένα ιδιαίτερο όνομα. Ο χαρούμενος πατέρας αποκάλυψε σε ραδιοφωνική συνέντευξή πώς προφέρεται το "X Æ A-12".

Ο 48χρονος Έλον Μασκ, ιδρυτής της Τέσλα και της SpaceX και η σύντροφός του και τραγουδίστρια Grimes απέκτησαν την Τρίτη το πρώτο τους παιδί -και έκτο του Μασκ- ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο, όπως ανακοίνωσαν οι γονείς του θα ονομάζεται X Æ A-12.

Οι περισσότεροι πίστεψαν αρχικά ότι πρόκειται για ένα ακόμα αστείο του Μασκ, που αρέσκεται στις προκλητικές αναρτήσεις στο Twitter (κάτι που παρά λίγο να του κοστίσει την εταιρεία του), αλλά δεν είναι. 

Το τυχερό αγόρι, το πρώτο στον κόσμο μάλλον που θα έχει σύμβολα και αριθμούς αντί για όνομα, θα λέγεται πράγματι X Æ A-12, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς θα το φωνάζουν οι γονείς του. Η Grimes, όμως, ανέλαβε να εξηγήσει -στο Twitter κι εκείνη- τι ακριβώς σημαίνει το όνομα και πώς προέκυψε:

Έχουμε και λέμε:

Χ: Η άγνωστη μεταβλητή που χρησιμοποιείται στα μαθηματικά

Æ: Ο “ξωτικίσιος” τρόπος με τον οποίο η Grimes προφέρει το AI (δηλαδή την αγάπη &/ή την τεχνητή νοημοσύνη)

A-12: Ο πρόδρομος του SR-17 (το αγαπημένο αεροσκάφος του ζευγαριού). Χωρίς όπλα, χωρίς αμυντικούς μηχανισμούς, μόνο με ταχύτητα. Καταπληκτικό στη μάχη, χωρίς να είναι βίαιο.

(Σημειώνει ακόμα, πως το Α παραπέμπει και στο αγαπημένο της τραγούδι, “Archangel”.)

Όσον αφορά στο πώς προφέρεται το κωδικοποιήμενο αυτό όνομα, την απάντηση έδωσε ο Μασκ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:  Ο παρουσιαστής Τζο Ρόγκεν τον ρώτησε από την αρχή κιόλας της συνέντευξης και ο ιδρυτής της Τέσλα εξήγησε…

(Η απάντηση από το 00.37′ και μετά)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα