Έλον Μασκ: Κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες - Έχασε τα περισσότερα λεφτά στον κόσμο

Elon Musk
Elon Musk AP

Με "αρνητικό ρεκόρ" ο Έλον Μασκ κέρδισε μία θέση στα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, καθώς σημείωσε την μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.

Ο Έλον Μασκ κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη απώλεια προσωπικής περιουσίας στην ιστορία.

Σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες (GWR), η απώλειά του εκτιμάται στα 182 δισεκατομμύρια δολάρια (153 δις λίρες, 173 δις ευρώ) από τον Νοέμβριο του 2021 ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για απώλεια που ξεπερνά τα 200 δις δολάρια.

ADVERTISING

Αν και το ακριβές ποσό είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, οι συνολικές απώλειες του Μασκ ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ιάπωνα επενδυτή τεχνολογίας Μασαγιόσι Σον, το 2000.

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του ιδρυτή των Tesla και SpaceX και ιδιοκτήτη του Twitter, μειώθηκε από 320 δις δολάρια το 2021 στα 138 δις δολάρια τον Ιανουάριο του 2023, κυρίως λόγω της κακής απόδοσης της μετοχής της Tesla.

Πάντως, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των ρεκόρ Γκίνες,

Tesla, παρά την κακή απόδοση της μετοχής της, παραμένει η μεγαλύτερης αξίας εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο και ο Μασκ, παρά το ότι έχασε τα περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άνθρωπο στην ιστορία, δεν πρόκειται να "πεινάσει" σύντομα, αφού εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλον Μασκ
SHARE:

24Media Network