Elon Musk: Μήνυση σε βάρος του κατέθεσε μέτοχος του Twitter

Elon Musk: Μήνυση σε βάρος του κατέθεσε μέτοχος του Twitter
O Elon Musk AP

Ο Elon Musk δεν γνωστοποίησε εντός του χρονικού πλαισίου που προβλέπει ο νόμος την αγορά μετοχών του στο Twitter, δίνοντας αφορμή σε μέτοχο του ομίλου να καταθέσει μήνυση σε βάρος του.

Μήνυση κατά του Elon Musk κατέθεσε μέτοχος του Twitter επειδή ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δεν γνωστοποίησε εγκαίρως ότι είχε αγοράσει ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών του ομίλου των social media, επηρεάζοντας τις τιμές των μετοχών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla αποκάλυψε στις 4 Απριλίου ότι είχε αποκτήσει ένα μερίδιο 9,2% στο Twitter. Οι μετοχές της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης εκτινάχθηκαν στα ύψη μετά την αποκάλυψη, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν την κίνηση ως ψήφο εμπιστοσύνης από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

Ωστόσο, οι ομοσπονδιακοί εμπορικοί νόμοι απαιτούν από τους επενδυτές να ενημερώνουν την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), αφού ξεπεράσουν το μερίδιο του 5% σε μια εταιρεία εντός 10 ημερών. Ο Musk, ωστόσο, απέκτησε τις μετοχές του στις 14 Μαρτίου, αλλά δεν το δημοσιοποίησε μέχρι τις 4 Απριλίου.

Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της υπέρβασης του ορίου του 5% και της δημόσιας αποκάλυψης, ο Musk μπόρεσε να αγοράσει επιπλέον μετοχές σε μειωμένη τιμή, σύμφωνα με τη μήνυση. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η καθυστέρηση μπορεί να οδήγησε τον Musk στο να αποκτήσει παράνομα 156 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Jeffrey Block, του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον ενάγοντα, επιβεβαίωσε ότι η μήνυση είχε κατατεθεί από την Τρίτη. Ο Musk δεν έχει απαντήσει ακόμη, ενώ δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα