Twitter: Ο Elon Musk αγόρασε σχεδόν το 10% – Εκτοξεύτηκε η μετοχή

Twitter: Ο Elon Musk αγόρασε σχεδόν το 10% – Εκτοξεύτηκε η μετοχή
O Έλον Μασκ. AP PHOTO

Ο Elon Musk έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, αφού αγόρασε μερίδιο ύψους 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Elon Musk έχει πλέον στην κατοχή του το 9,2% του Twitter, μόλις μια εβδομάδα αφότου άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ταρακουνήσει τη βιομηχανία των social media.

Οι μετοχές της γνωστής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σημέιωσαν άνοδο περίπου 26%, αμέσως μετά το άκουσμα της είδησης. Το μερίδιο του Musk αξίζει περίπου 2,89 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση το κλείσιμο της αγοράς της Παρασκευής.

Το μερίδιο του τον καθιστά, μάλιστα, τον μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, ενώ είναι τετραπλάσιο του ποσοστού ύψους 2,25% του ιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey.

Ο Μασκ είναι ένας από τους πιο επιφανής χρήστες του Twitter, ενώ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια οπαδούς στην πλατφόρμα. Πρόσφατα, άσκησε μάλιστα κριτική όσον αφορά την ελευθερία λόγου στο Twitter, μέσα από μια δημοσκόπηση που έγινε viral.

Στη δημοσκόπηση ρώτησε τους χρήστες της πλαρφόρμας εαν πιστεύουν ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στο Twitter, με το το 70% των χρηστών να απαντά “όχι”. Στη συνέχεια ο Elon Musk έγραψε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα