Ελπιδοφόρος: Ο θάνατος του Φλόιντ δεν ήταν τελικά μάταιος

Ελπιδοφόρος: Ο θάνατος του Φλόιντ δεν ήταν τελικά μάταιος
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (AP Photo/Mark Lennihan) AP

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χαιρέτισε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του κυβερνήτης της Νέας Υόρκης με θερμά λόγια.

«Εάν η άδικη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ μας έφερε πιο κοντά στη δικαιοσύνη για όλους τους Αμερικανούς, τότε ο θάνατός του όσο τραγικός και περιττός και αν υπήρξε, δεν ήταν τελικά μάταιος». 

Με τη δήλωση αυτή, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χαιρέτισε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Πες τα ονόματά τους», του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, στον απόηχο της δολοφονίας του 47χρονου Αφροαμερικανού και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εν γένει συστημικής βίας εις βάρος μειονοτήτων στις ΗΠΑ.

Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση χρήσης, εκ μέρους των δυνάμεων ασφαλείας, τεχνικών οι οποίες δεν επιτρέπουν την αναπνοή, την απαγόρευση ψευδών καταγγελιών προς τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 που στηρίζονται σε φυλετικές διακρίσεις, την πρόσβαση σε αρχεία για τυχόν προηγούμενα πειθαρχικά παραπτώματα των οργάνων επιβολής της τάξης και την ανάθεση στον γενικό εισαγγελέα της ιδιότητας του ανεξάρτητου κατηγόρου για τις περιπτώσεις θανάτου πολιτών. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο και προς το νομοθετικό σώμα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με την ιδιότητα του μέλους του Διαθρησκειακού Συμβουλευτικού Σώματος της Νέας Υόρκης για την ταχύτατη ανάληψη πρωτοβουλίας προς την κατεύθυνση της εδραίωσης μιας μακρόπνοης μεταρρύθμισης. Όπως σημείωσε, «στόχος της μεταρρύθμισης αυτής δεν είναι σε καμία περίπτωση η προσβολή των αστυνομικών μας δυνάμεων, αλλά η διορθωτική παρέμβαση σε τομείς της αστυνομικής πρακτικής που οδήγησαν στην κακοποίηση ή ακόμη και στον θάνατο συμπολιτών μας». 

Και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματός μας, τα ήθη και έθιμά μας, τα θρησκευτικά μας πιστεύω και τη γλώσσα μας, είμαστε όλοι Αμερικανοί και αξίζουμε την ίδια πλήρη προστασία του νόμου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα