Εννέα μέλη του ΟΗΕ κρατούνται στην Αντίς Αμπέμπα

Εννέα μέλη του ΟΗΕ κρατούνται στην Αντίς Αμπέμπα
Παρέλαση των στρατιωτικών δυνάμεων της Αιθιοπίας AP

Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Αντίς Αμπέμπα δήλωσε πως η αστυνομία συλλαμβάνει μονάχα "υποστηρικτές" του TPLF. "Επομένως, δεν υπάρχουν εθνοτικά κίνητρα".

Τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών και συγγενείς τους κρατούνται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, Αντίς Αμπέμπα, έγινε σήμερα γνωστό από έναν εκπρόσωπο Τύπου του ΟΗΕ.

Αξιωματούχοι ασφαλείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν τα μέλη του προσωπικού που είναι υπό κράτηση και τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιθιοπίας να τα αφήσει ελεύθερα αμέσως, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου από τη Νέα Υόρκη.

Η σύγκρουση, που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο, στη βόρεια Αιθιοπία μεταξύ της κυβέρνησης και των δυνάμεων στην Τιγκράι, που πρόσκεινται στο Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαού της Τιγκράι (TPLF) εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Το TPLF και οι σύμμαχοί του απειλούν να προελάσουν στην πρωτεύουσα.

Η Αιθιοπία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη 2α Νοεμβρίου. Το μέτρο αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει αυθαίρετα, χωρίς να διαθέτει δικαστική εντολή, οποιονδήποτε υποπτεύεται ότι συνεργάζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση. Το κοινοβούλιο χαρακτήρισε το TPLF τρομοκρατική οργάνωση νωρίτερα αυτόν τον χρόνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης Λεγκέσε Τούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Ντίνα Μούφτι δεν έχουν ανταποκριθεί σε αιτήματα να σχολιάσουν σχετικά.

«Παρακολουθούμε τις συλλήψεις εκατοντάδων πολιτών της Τιγκράι στην Αντίς Αμπέμπα», δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο Ντάνιελ Μπέκελε, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιθιοπίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Αντίς Αμπέμπα δήλωσε σήμερα πως η αστυνομία συλλαμβάνει μονάχα «υποστηρικτές» του TPLF. «Επομένως, δεν υπάρχουν εθνοτικά κίνητρα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα