Επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ για την ανατολική Μεσόγειο

Επικοινωνία Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ για την ανατολική Μεσόγειο
Οι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνάντησή τους στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2020 AP

"Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα συμφέροντά της παντού" ξεκαθάρισε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος, με τον γγ του ΝΑΤΟ να ζητάει αποκλιμάκωση.

Επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, είχε την Παρασκευή (28/08) ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν τού είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της και τα συμφέροντά της παντού. Ο Στόλτενμπεργκ, από την άλλη πλευρά, σε ανάρτησή του στο twitter, έκανε λόγο για ανάγκη διαλόγου και αποκλιμάκωσης μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης.

“Μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη διερεύνηση μηχανισμών αποσυμπίεσης για την πρόληψη συμβάντων και ατυχημάτων. Ο διάλογος και η αποκλιμάκωση είναι σημαντικοί και η κατάσταση πρέπει να λυθεί μέσα στο πνεύμα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ” ανέφερε ο γγ του οργανισμού.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ ετοιμάζει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, οι οποίες μπορεί να συζητηθούν στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Ένωσης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα