Επίσημο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Παραγουάη για το δάγκειο πυρετό

Επίσημο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Παραγουάη για το δάγκειο πυρετό
Φωτογραφία αρχείου AP

Η Παραγουάη κηρύχτηκε και επισήμως σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού.

Το κοινοβούλιο της Παραγουάης ενέκρινε τη Δευτέρα την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που είναι αντιμέτωπη με επιδημία δάγκειου πυρετού.

«Σε προ ημερησίας διατάξεως συνεδρίαση, η Βουλή ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κηρύσσει επιδημιολογική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καθ’ άπασα την επικράτεια της Παραγουάης εξαιτίας της επιδημίας δάγκειου πυρετού», αναφέρει ανακοίνωση του σώματος.

Η Γερουσία ενέκρινε το μέτρο ήδη την προηγούμενη εβδομάδα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα διαρκέσει ενενήντα ημέρες, θα επιτρέψει την εκταμίευση μεγαλύτερων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και διάφορα ταμεία για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παραγουάης, το 2020 έχουν καταγραφεί 4.255 επιβεβαιωμένα κρούσματα δάγκειου πυρετού και έχουν εντοπιστεί 85.290 ύποπτα κρούσματα. Την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν καταγράψει 16 θανάτους εξαιτίας της επιδημίας, ενώ εξετάζεται εάν οφείλονται στον δάγκειο πυρετό άλλοι 89.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα