Επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σεναριογράφοι και στούντιο του Χόλιγουντ

Επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σεναριογράφοι και στούντιο του Χόλιγουντ
Η Μέρεντιθ Στιμ, πρόδρος της WGA West και η Φραν Ντρέσερ, πρόεδρος της SAG-AFTRA, σε απεργιακό μπλόκο των σεναριογράφων τον Μάιο του '23. AP Photo/Chris Pizzello

Η ανάγκη να σωθεί η φθινοπωρινή σεζόν και η πίεση επενδυτών και Wall Street είχαν ως συνέπεια να συμφωνήσουν να συναντηθούν οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ με τους παραγωγούς, έπειτα από 136 ημέρες απεργίας.

Οι ηθοποιοί του Hollywood αποφάσισαν να απεργήσουν στα μέσα του Ιουλίου, όταν έγινε σαφές πως δεν θα συμφωνούσαν με την Ένωση παραγωγών, επί των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έγραψε τι διεκδικούν οι ηθοποιοί, αλλά και για τα προβλήματα που θα προκαλούσε μια παρατεταμένη διάρκεια απεργίας.

Είχε ενημερώσει και για τις συνέπειες της απεργίας των σεναριογράφων που ‘κρατάει’ από τις αρχές Μαΐου.

Την αποφάσισε το 97.5% των μελών της συντεχνίας τους, με τη λίστα των αιτημάτων να εκτιμάται πως θα τους αποφέρει ένα επιπλέον συλλογικό κέρδος 429 εκατομμυρίων δολαρίων, το χρόνο.

Οι αντιπροτάσεις των παραγωγών έφταναν έως τα 86.000.000. Τα στούντιο δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα και για τα άλλα αιτήματα των σεναριογράφων, επί των αλλαγών στην αποζημίωση των σεναριογράφων, τις προκλήσεις που δημιουργεί το streaming και την τεχνητή νοημοσύνη.

Γίνεται κατανοητό ότι χωρίς σενάρια, δεν υπάρχουν και προϊόντα για να δούμε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έπειτα από 4 μήνες μεγάλα στούντιο και σεναριογράφοι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Σε μια σύντομη δήλωση που στάλθηκε την 136η ημέρα της απεργίας των συγγραφέων, η Συμμαχία Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης δήλωσε ότι εργάζεται για να προγραμματίσει μια συνάντηση την επόμενη εβδομάδα. Προηγήθηκε αίτημα επανεκκίνησης των συνομιλιών, από την Ένωση Συγγραφέων της Αμερικής.

Ήλθε η ώρα για τους επικεφαλής μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων να εξετάσουν πώς θα ‘σώσουν’ τη φθινοπωρινή σεζόν που έχει μείνει χωρίς πρωτότυπο υλικό.

Ως προς τις νέες επαφές έπαιξε ρόλο και η πίεση που δημιούργησαν οι επενδυτές και η Wall Street εν μέσω ανησυχιών ότι τα στούντιο θα μπορούσαν να παρουσιάσουν μεγάλες απώλειες λόγω της απεργίας, η οποία στοιχίζει συνολικά, στην οικονομία της Καλιφόρνια.

Τα στούντιο δεν είχαν να πουν κάτι για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους ηθοποιούς. Πρόκειται για δυο ξεχωριστές διαπραγματεύσεις, με τον στόχο να είναι κοινός: η επιστροφή όλων στη δουλειά για τη διασκέδαση δισεκατομμυρίων ανθρώπων που τους έχουν για παρέα και διέξοδο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα