Επίθεση στο Μάντσεστερ: Αποκλείστηκε περιοχή λόγω ύποπτου αυτοκινήτου

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Αποκλείστηκε περιοχή λόγω ύποπτου αυτοκινήτου

Ένα ύποπτο αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της 22ας Μαΐου εντόπισε η βρετανική αστυνομία σε απόσταση λιγότερο από δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Μάντσεστερ

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ την περασμένη εβδομάδα ανέφερε σήμερα ότι εκκένωσε μια περιοχή στο κέντρο της πόλης μετά τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που μπορεί να είναι «σημαντικό» για την έρευνά της.

Η αστυνομία ερευνά τις κινήσεις του Σαλμάν Αμπέντι προτού σκοτώσει 22 ανθρώπους σε μια συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου, στην πιο φονική βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στη Βρετανία τα τελευταία 12 χρόνια.

Η αστυνομία ανέφερε σήμερα ότι εντόπισε ένα λευκό Νίσαν Μίκρα στο κέντρο του Μάντσεστερ. Απέκλεισε την περιοχή, εκκένωσε τα γειτονικά κτίρια και συνέστησε στον κόσμο να παραμείνει μακριά.

«Μας ενδιαφέρει πολύ ό,τι μπορεί να πει ο κόσμος για τις κινήσεις αυτού του αυτοκινήτου, και ποιος ήταν μέσα σε αυτό τους τελευταίους μήνες», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ρας Τζάκσον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της βορειοδυτικής Βρετανίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: Owen Humphreys/PA via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα