Επίθεση στο Μάντσεστερ: Ισόβια για τον αδερφό του δράστη

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Ισόβια για τον αδερφό του δράστη
Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον αδελφό του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ, Χάσεμ Αμπέντι. Θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 55 χρόνια. AP

Ποινή ισοβίων επιβλήθηκε στον αδελφό του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Μάντσεστερ, Χάσεμ Αμπέντι. Θα μείνει στη φυλακή τουλάχιστον 55 χρόνια.

Στον άνδρας που βοήθησε τον μεγαλύτερο αδελφό του να πραγματοποιήσει την επίθεση καμικάζι στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, πριν από τρία χρόνια στο Μάντσεστερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, επιβλήθηκε την Πέμπτη ποινή ισόβιας κάθειρξης και θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 55 χρόνια.

Ο Χάσεμ Αμπέντι, 23 ετών, είχε κριθεί ένοχος για φόνο τον Μάρτιο επειδή ενθάρρυνε και βοήθησε τον αδελφό του, τον Σαλμάν, να πραγματοποιήσει επίθεση καμικάζι στην αίθουσα συναυλιών Αρένα του Μάντσεστερ την ώρα που γονείς έφθαναν για να πάρουν τα παιδιά τους στο τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ τον Μάιο του 2017.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν επτά παιδιά, το μικρότερο από τα οποία μόλις οκτώ ετών, ενώ 237 άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Η επίθεση ήταν η πιο φονική στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις καμικάζι το 2005 σε μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

Ο δικαστής Τζέρεμι Μπέικερ δήλωσε πως τα δύο αδέλφια είναι εξίσου ένοχα και στόχευσαν εσκεμμένα μια συναυλία την οποία παρακολουθούσαν νέοι άνθρωποι, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς ήταν παιδιά ή έφηβοι.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δικαστής επέβαλε στον Αμπέντι ποινή ισοβίων για φόνο και συνωμοσία για πρόκληση έκρηξης και δήλωσε πως ο καταδικασθείς θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 55 χρόνια.

Οι αδελφοί Αμπέντι, οι οποίοι έχουν λίβυους γονείς που μετανάστευσαν στη Βρετανία στη διάρκεια της διακυβέρνησης της Λιβύης από τον Μουάμαρ Καντάφι, σχεδίασαν την επίθεση στο σπίτι τους στο νότιο Μάντσεστερ, πειραματιζόμενοι με την κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα