Εργαζόμενοι ρωσικού καναλιού παραιτούνται on air με αντιπολεμικό μήνυμα

Εργαζόμενοι ρωσικού καναλιού παραιτούνται on air με αντιπολεμικό μήνυμα
Η στιγμή της ζωντανής παραίτησης των εργαζομένων του ρωσικού καναλιού Dozhd Guardian/youtube

Την παραίτησή τους σε ζωντανή μετάδοση υπέβαλλαν εργαζόμενοι του ρωσικού καναλιού Dozhd. "Όχι στον πόλεμο" ήταν το τελευταίο μήνυμά τους.

Οι εργαζόμενοι του ανεξάρτητου ρωσικού τηλεοπτικού σταθμού, Dozhd (TV Rain), υπέβαλλαν ζωντανά στον αέρα την παραίτησή τους, με τελευταίο μήνυμά τους το “Όχι στον πόλεμο“.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε το κλείσιμό του από τις ρωσικές αρχές λόγω της κάλυψης της εισβολής στην Ουκρανία.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την – έστω προσωρινή αλλά επ’ αόριστον – διακοπή του προγράμματος του σταθμού από το στούντιο φωνάζοντας “Δεν θα περάσει” ενώ η παρουσιάστρια του σταθμού, Νατάλια Σιντέγιεβα, έκλεισε το τελευταίο δελτίο του σταθμού με το σύνθημα “όχι στον πόλεμο”, την ώρα που οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αποχωρούσαν από το στούντιο.

Η “ανυπάκουη” φωνή του Dozhd σίγησε, τουλάχιστον για λίγο, με τον νόμο που ψηφίστηκε ομόφωνα στο ρωσικό κοινοβούλιο, ο οποίος απαγορεύει στους ειδησεογραφικούς οργανισμούς να αναφέρουν οτιδήποτε για τον πόλεμο εκτός από τα εγκεκριμένα από το κράτος δελτία τύπου.

Σύμφωνα με αυτόν, δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που παραβιάζουν τη νέα νομοθεσία ενδέχεται να τιμωρηθούν με φυλάκιση έως και 15 ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα