Ερντογάν: Αύξησε, ξαφνικά, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ερντογάν: Αύξησε, ξαφνικά, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν twitter

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερα από ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που ανακάλυψε το περασμένο καλοκαίρι η Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα είναι μεγαλύτερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί αρχικά, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τον Αύγουστο, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ιστορία της, εκτιμώντας ότι η ποσότητά του έφτανε τα 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

«Υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα επιπλέον. Επομένως το κοίτασμα φτάνει τα 405 δισεκ. κυβικά μέτρα», είπε ο Ερντογάν, εν πλω στο πλοίο-γεωτρύπανο «Φατίχ», στη Μαύρη Θάλασσα χωρίς πάντως να ο ισχυρισμός του να επιβεβαιώνεται από κάποιο πιο επίσημο τεκμήριο.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι αυτό το φυσικό αέριο θα φτάσει στα τουρκικά νοικοκυριά το 2023.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία «είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της» στη Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι δεν θέλει «να καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα