Ερντογάν προς Μπάιντεν: “Να αρθούν οι άδικες κυρώσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία”

Ερντογάν προς Μπάιντεν: “Να αρθούν οι άδικες κυρώσεις στην τουρκική αμυντική βιομηχανία”
Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ταγίπ Ερντογάν AP Photo/Evan Vucci

Άρση των κυρώσεων σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, ζήτησε ο Ερντογάν από τον Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Πέμπτη (10/03) το απόγευμα οι πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑ. Ερντογάν και Μπάιντεν συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για διμερή θέματα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος υπογράμμισε πως η τριμερής συνάντηση Λαβρόφ-Κουλέμπα-Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, λίγες ώρες νωρίτερα, ήταν μία διπλωματική επιτυχία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε στον Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα