'Εσπευσμένη' επιστροφή του Πενς στις ΗΠΑ

Vice President Mike Pence arrives for a news conference with President Donald Trump and Jordan's King Abdullah II in the Rose Garden at the White House, Wednesday, April 5, 2017, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)
Vice President Mike Pence arrives for a news conference with President Donald Trump and Jordan's King Abdullah II in the Rose Garden at the White House, Wednesday, April 5, 2017, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Συντομεύει την περιοδεία του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Πενς λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων στην Ουάσιγκτον

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς συντόμευσε το τελευταίο σκέλος της περιοδείας του στην Ασίας, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον, όπου η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίσιμη εβδομάδα, αναφορικά με το πρόγραμμα των φορολογικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με πηγή στην Ουάσιγκτον.

Ο Πενς πραγματοποίησε την περιοδεία του στην Ασία προκειμένου να πείσει τους συμμάχους των ΗΠΑ, αναφορικά με την τήρηση των αμερικανικών αμυντικών δεσμεύσεων, είχε προγραμματίσει (αρχικά) δύο διανυκτερεύσεις στην Χονολουλού, κατά το τελευταίο σκέλος της διπλωματικής του εξόρμησης. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, την Ινδονησία, αλλά και την Αυστραλία.

ADVERTISING

Η κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο επισκίασε τον επιχειρηματικό χαρακτήρα της επίσκεψης του Αμερικανού αντιπροέδρου, παράλληλα με τα διπλωματικά κι αμυντικά θέματα που είχαν κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα των επαφών και συζητήσεων.

Ο Πενς θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Φωτογραφία:AP Photo/Andrew Harnik

24Media Network