Εβδομήντα ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες θα υποδεχθεί η Γερμανία

Παιδιά που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα σχολεία για την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018.
Παιδιά που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα ετοιμάζονται να μεταφερθούν στα σχολεία για την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ.

Εβδομήντα ασυνόδευτους ανηλίκους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά προτίθεται να υποδεχθεί η Γερμανία και συγκεκριμένα το Βερολίνο, δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa) ο δήμαρχος της πόλης Μίχαελ Μιούλερ και η γερουσιαστής για θέματα οικογένειας, Σάντρα Σέερες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων είναι δραματική και τα ασυνόδευτα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Το Βερολίνο, υπενθύμισαν, συμμετέχει στην πρωτοβουλία δήμων «Ασφαλή Λιμάνια», με σκοπό την παροχή προστασίας σε πρόσφυγες που διασώζονται στην Μεσόγειο.

Επιπλέον, οι Εντεταλμένοι για ζητήματα αλλοδαπών, οκτώ ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους να υποδεχθούν ασυνόδευτους νέους πρόσφυγες από την Ελλάδα. «Η ανάγκη είναι γνωστή. Όποιος απλώς παρακολουθεί, γίνεται συνένοχος», δήλωσε σχετικά η Εντεταλμένη της Θουριγγίας Μίργιαμ Κρούπα. Τα κρατίδια που συμμετέχουν, εκτός του Βερολίνου και της Θουριγγίας, είναι το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη, η Κάτω Σαξονία, η Ρηνανία - Παλατινάτο, η Σαξονία - 'Ανχαλτ και το Σλέσβιγκ - Χολστάιν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Γερμανία
SHARE: