Εξαφάνιση Μαντλίν: Βρέθηκε σημαντικό στοιχείο κατά τις έρευνες στη λίμνη

Έρευνες των αρχών στο φράγμα του Αράντε στην Πορτογαλία για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν
Έρευνες των αρχών στο φράγμα του Αράντε στην Πορτογαλία για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν AP

Οι πορτογαλικές αρχές δήλωσαν ότι βρέθηκε σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση εξαφάνισης της 3χρονης Μαντλίν ΜακΚάν, χωρίς ωστόσο να δώσουν παραπάνω πληροφορίες. Τα ευρήματα έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA.

Οι έρευνες των αρχών στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη (25/5) έπειτα από 3 ημέρες, με την αστυνομία να βρίσκει ένα σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το στοιχείο που βρέθηκε, αλλά ισχυρίζονται ότι το στοιχείο αυτό, καθώς και κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε ένα εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

ADVERTISING

Οι αρχές ερευνούσαν το σημείο, αφού ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν τον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο.

Ο Γερμανός εισαγγελέας, Κρίστιαν Βόλτερς, δήλωσε: "Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνά μας".

Tο κοριτσάκι θεωρείται θύμα του καταδικασμένου για παιδεραστία, Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας.

Ο ύποπτος άνδρας επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του. Ο 45χρονος Μπρίκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως "μικρός παράδεισος". Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, απ' όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚαν.

Η βιντεοκάμερα που έψαχναν οι αρχές θα μπορούσε ίσως να λύσει το μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός είχε την αποτρόπαια συνήθεια να βιντεοσκοπεί τις κακοποιήσεις που έκανε και ίσως στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και με την Μαντλίν ΜακΚάν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: εξαφάνιση, Πορτογαλία

24Media Network