Έξι νέα πυρηνικά υποβρύχια θα κατασκευάσει η Ρωσία

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο - Φωτό Αρχείου
Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο - Φωτό Αρχείου AP

Η Μόσχα φαίνεται αποφασισμένη να ενισχύσει το στόλο των πυρηνικών υποβρυχίων της, προγραμματίζοντας την κατασκευή έξι ακόμη υποβρυχίων μετά το 2023.

Η Ρωσία προτίθεται μετά το 2023 να κατασκευάσει έξι πυρηνικά στρατηγικά υποβρύχια τύπου Borei-A, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της αμυντικής βιομηχανίας.

Όπως επισημαίνει το TASS, με την ολοκλήρωση της κατασκευής τους, ο στόλος των πυρηνικών στρατηγικών υποβρυχίων θα αποτελείται από 14 υποβρύχια.

ADVERTISING

Πρόσφατα είχε ανακοινωθεί ότι από το 2018 θα αρχίσει ο σχεδιασμός των εξελιγμένων υποβρυχίων τύπου 955Β και η κατασκευή τεσσάρων παρόμοιων υποβρυχίων.

Ωστόσο «μετά την μελέτη των προτάσεων που αφορούσαν την κατασκευή των πυρηνικών υποβρυχίων Borei-B, ελήφθη η απόφαση να ακυρωθεί η κατασκευή τους, επειδή δεν ανταποκρίνονταν στο κριτήριο ‘κόστος –απόδοση’» και «ως τελική λύση για το κρατικό εξοπλιστικό πρόγραμμα έως το 2027 συμπεριελήφθησαν τα υποβρύχια Borei-A» φέρεται να δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι «η κατασκευή της νέας σειράς υποβρυχίων θα ξεκινήσεις μετά το 2023».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επισημαίνει στο τηλεγράφημα του ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της εν λόγω πληροφορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Αυτό είναι το υποβρύχιο πυρηνικό drone που ετοιμάζει ο Πούτιν

Φονικό σαλάχι: Η Τουρκία κατασκευάζει νέο υπερόπλο για να καταστρέφει τα πλοία του εχθρού

SHARE:

24Media Network