Ευλογιά των Πιθήκων: Στην Ισπανία ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη

Ευλογιά των Πιθήκων: Στην Ισπανία ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη
Ευλογιά των πιθήκων AP

Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς στην Ευρώπη, εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων. Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην Ευρώπη και μόλις τον δεύτερο εκτός Αφρικής στο φετινό ξέσπασμα της ασθένειας.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός 41χρονου με υποκείμενα νοσήματα εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι τις 22 Ιουλίου είχαν αναφερθεί μόλις πέντε θάνατοι παγκοσμίως, όλοι στην αφρικανική ήπειρο. Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον ασθενή που απεβίωσε. Η τελευταία έκθεση τον υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για 4.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ισπανία, εκ των οποίων 120 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα