Φάιμαν: Δεν μπορεί κανείς να πει, ότι η Αυστρία φέρεται άσχημα στους πρόσφυγες

default image

Τι δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής για τη συμφωνία μεταξύ των 28 της ΕΕ και τον τρόπο που η χώρα του χειρίζεται την κρίση (Vid)

Στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία και τα μέτρα που λαμβάνονται συμπληρωματικά, για την αντιμετώπιση της κρίσης, αναφέρθηκε ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

“Το πιο σημαντικό θα είναι να τελειώσει ο τρόμος και ο πόλεμος στη Συρία. Τα υπόλοιπα είναι μέτρα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Τώρα θα περιμένουμε, να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί η Τουρκία, εμείς έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας”, είπε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

“Θα πρέπει να καταλάβουν, ότι όποιος πληρώνει για να πάει από την Ελλάδα στην Τουρκία, θα στέλνεται πίσω. Όποιος περνάει νόμιμα στην ΕΕ, θα έχει κάποια ελπίδα μετεγκατάστασης, οι άλλοι όχι. Διαφορετικά, δεν υπάρχει ελπίδα για μετεγκατάσταση. Είναι ο μόνος τρόπος, για να ενισχυθεί η νομιμότητα. Είμαστε η χώρα που έχει πάρει τους δεύτερους περισσότερους πρόσφυγες. Δεν πρέπει να κατηγορεί κανείς την Αυστρία, ότι συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο στους πρόσφυγες. Ο Βαλκανικός δρόμος μας έχει βάλει σε μεγάλη πίεση, που δεν θέλουμε να έχουμε. Συνολικά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε τι θα φέρει η επόμενη μέρα”, πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα