"Φακελώνουν" τους Νεοναζί

"Φακελώνουν" τους Νεοναζί

Εθνικό αρχείο με τους βίαιους Νεοναζί, ετοιμάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας. Θα καταχωρίσουν τουλάχιστον 9500 βίαιους νεοναζί.

Τη δημιουργία εθνικού αρχείου, όπου θα καταχωριστούν περίπου 9.500 βίαιοι νεοναζί αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας.

Η απόφαση ακολουθεί την πρόσφατη εξιχνίαση δέκα δολοφονιών που διεπράχθησαν το 2000, οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας αστυνομικού και την απόδοσή τους σε νεοναζιστικό πυρήνα, του οποίου η δράση ήταν άγνωστη στις αρχές.

Η εισήγηση συνάντησε τις αντιδράσεις των Φιλελευθέρων κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι ήγειραν ζήτημα παραβίασης των πολιτικών ελευθεριών, κάτι που δεν είχε ωστόσο συμβεί όταν δημιουργήθηκε αντίστοιχο αρχείο καταγραφής ισλαμιστών, μετά τις επιθέσεις στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2001.

Ως συμβιβαστική λύση επελέγη η καταχώριση στο αρχείο μόνο εκείνων των εξτρεμιστών, οι οποίοι έχουν με οποιονδήποτε τρόπο ασκήσει βία και όχι εκείνων οι οποίοι περιορίζονται σε φραστικές επιθέσεις εθνικιστικού περιεχομένου. Σημειώνεται ότι στη Γερμανία ο έπαινος στο καθεστώς των Ναζί διώκεται από τον Νόμο.

SHARE:

24Media Network