Φωτογραφίες: Ο μακελάρης του Στρασβούργου νεκρός – Αποθέωσαν την αστυνομία

Φωτογραφίες: Ο μακελάρης του Στρασβούργου νεκρός – Αποθέωσαν την αστυνομία

Κόσμος χειροκροτούσε τις αστυνομικές δυνάμεις μετά την "εξουδετέρωση" του τζιχαντιστή που σκότωσε τρεις ανθρώπους στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου - Τα πλάνα από την αστυνομική επιχείρηση

Ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, δράστης της φονικής επίθεσης στο Στρασβούργο, έπεσε νεκρός 48 ώρες μετά σε επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας.

Ο Σεκάτ, φέρεται να κρυβόταν σε αποθήκη της περιοχής La Meinay κοντά στο Neudorf όπου και μεγάλωσε και από όπου είχαν ξεκινήσει οι πρώτες έρευνες της αστυνομίας.

Ο τζιχαντιστής “πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών (…) η οποία ανταπέδωσε τα πυρά”, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Εντοπίστηκε περί τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) από τρεις αστυνομικούς καθώς «περιφερόταν» στον δρόμο, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος μετέβη νωρίς το βράδυ της Πέμπτης στο Στρασβούργο.

 Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος στράφηκε, τους αντιμετώπισε και “άνοιξε πυρ” πρώτος, με τους αστυνομικούς “να ανταποδίδουν αμέσως και να εξουδετερώνουν” τον δράστη της επίθεσης, συμπλήρωσε.

Πλάνα με τον νεκρό δράστη έδωσαν στη δημοσιότητα γαλλικά ΜΜΕ.

Φωτογραφίες του Alternative Press:

Φωτογραφία της Le Parisien:

Βίντεο από την επιχείρηση. Στο δεύτερο ακούγονται χειροκροτήματα του κόσμου προς τους αστυνομικούς:

Ο φερόμενος ως δράστης γεννήθηκε το 1989 στο Στρασβούργο και ήταν σε λίστα των αρχών με πιθανές τρομοκρατικές απειλές.

Το βράδυ της Τρίτης, κραυγάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άνοιξε πυρ επανειλημμένα εναντίον διερχόμενων, ενώ επιτέθηκε σε άλλους με μαχαίρι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν ταϊλανδό τουρίστα, και τραυματίζοντας άλλους 13.

Έπειτα από ανταλλαγές πυρών με στρατιωτικούς, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στο χέρι, κατάφερε να διαφύγει παίρνοντας ένα ταξί και μεταβαίνοντας στην κοντινή συνοικία Νεντόρφ, όπου αντάλλαξε ξανά πυρά με αστυνομικούς πριν εξαφανιστεί.

Το πρωί της Τρίτης οι γαλλικές αρχές είχαν πραγματοποιήσει έρευνα στο σπίτι του για ληστείες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, όμως ο 29χρονος δεν ήταν εκεί και ως εκ τούτου δεν στάθηκε δυνατή η σύλληψή του. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν χειροβομβίδες, που ο άνδρας είχε στην κατοχή του.

Οι γαλλικές αρχές εξαπέλυσαν τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 29χρονου, σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, ενώ το επίπεδο συναγερμού στην Γαλλία έχει αυξηθεί στο μέγιστο.

Οι αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή του Στρασβούργου La Meinau, όπου κρυβόταν ο δράστης της επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 16.

Συνολικά οι αστυνομικοί προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις ατόμων οι οποίοι ανακρίνονται.

Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει ενεργοποιήσει 1800 στρατιώτες που θα φυλάνε κεντρικά σημεία σε μεγάλες πόλεις μέχρι την Πρωτοχρονιά. Η χριστουγεννιάτικη αγορά, που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες ημέρες, θα επαναλειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα