Φοβερή ανακάλυψη: Κρυφή εικόνα του Βούδα σε σπάνιο καθρέφτη του 16ου αιώνα

Φοβερή ανακάλυψη: Κρυφή εικόνα του Βούδα σε σπάνιο καθρέφτη του 16ου αιώνα
Καθρέφτης περασμένων αιώνων (φωτογραφία αρχείου) ISTOCK

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα γνωστοποίησε το Cincinnati Art Museum. Φώτισαν ένα σπάνιο καθρέφτη του 16ου αιώνα και είδαν ότι μέσα στις ακτίνες εμφανιζόταν μια κρυφή εικόνα του Βούδα.

Πριν οι υάλινοι καθρέφτες γίνουν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ο κόσμος κοιτούσε μέσα σε γυαλισμένο μπρούντζο για μια αντανάκλαση της εμφάνισής του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συχνά τα αντικείμενα αυτά κοσμούσαν τρισδιάστατα σύμβολα στην κυρτή επιφάνειά τους, αλλά κάποια είχαν και μια επιπλέον διάσταση μυστηρίου.

Ερευνώντας αρχειακό υλικό στο Cincinnati Art Museum, η επιμελήτρια Hou-mei Sung ανέσυρε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με έναν συνηθισμένο «καθρέφτη», στο πίσω μέρος του οποίου υπήρχε το όνομα του Amitābha Buddha. Μετά από πιο προσεκτική έρευνα συνειδητοποίησε ότι το μικρό ορειχάλκινο αντικείμενο αποκάλυπτε, όταν φωτιζόταν, μια κρυφή εικόνα του Βούδα μέσα σε ακτίνες.

Χαρακτηριζόμενο πλέον ως «Μαγικός Καθρέφτης», αυτό το εξαιρετικά σπάνιο έργο τέχνης είναι μέρος μια μικρής συλλογής διαπερατών από φως αντικειμένων που χρονολογούνται από την κινεζική δυναστεία Χαν (202 πΧ με 220 μΧ).

Πιστεύεται ότι ελάχιστα βουδιστικά αντικείμενα από την Κίνα και την Ιαπωνία έχουν διασωθεί και σήμερα στεγάζονται στο Shanghai Museum, το Tokyo National Museum και το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Η ανακάλυψη της επιμελήτριας στο Cincinnati Art Museum θεωρείται ότι είναι το παλαιότερο τέτοιο αντικείμενο που ήρθε στο φως και κατά πάσαν πιθανότητα ήταν διακοσμητικό αντικείμενο σε ναό ή στην οικία πλούσιας οικογένειας.

Ο “Μαγικός Καθρέφτης”:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα