Φρίκη στη Μαδρίτη: Βρέθηκαν 16.800 νεκροί νεοσσοί στο αεροδρόμιο

Φρίκη στη Μαδρίτη: Βρέθηκαν 16.800 νεκροί νεοσσοί στο αεροδρόμιο
Μαδρίτη: Βρέθηκαν 16.800 νεκροί νεοσσοί στο αεροδρόμιο Spanish National Police

Περισσότεροι από 20.000 νεοσσοί εγκαταλείφθηκαν στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και χιλιάδες πτηνά δεν επέζησαν αφού έμειναν χωρίς φαγητό και νερό για μέρες.

Περίπου 20.000 νεοσσοί ανακαλύφθηκαν εγκαταλειμμένοι στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ισπανίας από την αστυνομία, τρεις ημέρες μετά την άφιξή τους.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η ισπανική αστυνομία δείχνει τα πουλιά κλεισμένα μέσα σε μικρά κουτιά από χαρτόνι, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε παλέτες.

Ένας αξιωματικός ακούγεται να λέει «Θεέ μου» καθώς γίνεται η ανακάλυψη.

Περίπου 6.000 νεοσσοί, από την αρχική παρτίδα των 26.000, πέθαναν όταν πέταξαν στο αεροδρόμιο Μπαράχας, δήλωσε η αστυνομία. Από τους υπόλοιπους 20.000, μόλις 3.200 πτηνά βρέθηκαν ζωντανά, λόγω των φρικτών συνθηκών στις οποίες είχαν μείνει για τρεις ημέρες, χωρίς φαγητό και νερό.

Μερικοί από τους επιζώντες νεοσσούς είχαν φάει τα πουλιά που πέθαναν. Η μυρωδιά των νεκρών πτηνών έκανε τις συνθήκες ακόμη χειρότερες για τα επιζώντα.

Η ισπανική αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία που έστειλε τα κοτόπουλα, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη μεταφορά τους στον τελικό προορισμό τους, για να εξακριβώσει για ποιον λόγο κανείς δεν “διεκδίκησε” τις παλέτες με τα κοτόπουλα για τρεις μέρες.

Έχουν επίσης έρθει σε επαφή με τις ενώσεις διάσωσης ζώων. Εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας είπε: “Ξεκινήσαμε μια έρευνα για το τι συνέβη με σκοπό να αναλάβουμε δράση για μία πιθανή πράξη βιαιότητας εναντίον ζώων”

Φιλοζωική οργάνωσή με δημοσιεύσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνει να βρει σπίτια για τους 3.200 επιζήσαντες νεοσσούς, σύμφωνα με τον Independent.

“Δεν θέλουμε να πηγαίνουν σε βιομηχανικές εκμεταλλεύσεις αλλά σε σπίτια ανθρώπων. Ήδη πολλοί κτηνίατροι και άλλοι άνθρωποι έχουν πάρει ένα από τα κοτόπουλα”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα