Γαλλία: Αποκαρδιωτικές εικόνες σε προαύλιο σχολείου – Παιδιά παίζουν μόνα τους

Γαλλία: Αποκαρδιωτικές εικόνες σε προαύλιο σχολείου – Παιδιά παίζουν μόνα τους
Twitter

Οι μαθητές Δημοτικού της Γαλλίας επέστρεψαν στα σχολεία, έπειτα από 8 εβδομάδες locdown. Βέβαια, τίποτα δεν μοιάζει πλέον όπως πριν.

Τα σχολεία στη Γαλλία άνοιξαν εκ νέου τις πόρτες τους για τους μαθητές του Δημοτικού την Τρίτη, έπειτα από Lockdown 8 εβδομάδων, λόγω του κορονοϊού.

Οι μαθητές έκατσαν σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο, σε ολιγομελή τμήματα, και άκουγαν προσεκτικά τους δασκάλους τους, που φορούσαν μάσκες.

Twitter

Twitter

Twitter

Τα μαθήματα, εντούτοις, δεν περιλάμβαναν μαθηματικά ή γραμματική, αλλά κανόνες υγιεινής μεσούσης της έκτακτης υγειονομικής ανάγκης: να πλένετε καλά τα χέρια, να μην αγγίζετε το πρόσωπό σας και να κρατάτε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα, καθώς περίπου 1,5 εκατομμύριο μαθητές του δημοτικού, περίπου ένας στους τέσσερις, επέστρεψαν στις τάξεις, ενώ η Γαλλία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα καραντίνας. Όμως, με λιγότερο από δύο μήνες πριν από το τέλος της σχολικής χρονιάς, ορισμένοι γονείς, δάσκαλοι και οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους εκφράζουν αμφιβολίες σχετικά με την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων, ενώ ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί στη χώρα, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού. «Το σχολείο που τα παιδιά θα ανακαλύψουν θα έχει ελάχιστη σχέση με το σχολείο που άφησαν πίσω τους» λέει ο Νταβίντ, δάσκαλος σε σχολείο της γαλλικής πρωτεύουσας. «Είναι περισσότερο κάτι σαν παιδικός σταθμός, προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να επιστρέψουν στη δουλειά τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα