Γαλλία: Η αστυνομία εκκένωσε τις όχθες του Σηκουάνα γιατί δεν τηρούνταν οι αποστάσεις

Έλεγχος της αστυνομίας στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο Παρίσι, 3 Μαρτίου 2021. AP

Η αστυνομία εκκένωσε τις όχθες του Σηκουάνα γιατί δεν τηρείτο η κοινωνική αποστασιοποίηση, μετά από προειδοποιήσεις μέσω μεγαφώνου.

Η γαλλική αστυνομία εκκένωσε σήμερα τις όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού λόγω των ανησυχιών ότι οι άνθρωποι πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας τον άλλον και δεν τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού.

Εκατοντάδες άνθρωποι κλήθηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή -- που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για βόλτα και πικνίκ τις ηλιόλουστες μέρες -- και οι αστυνομικοί απέκλεισαν τις όχθες του ποταμού για το υπόλοιπο της ημέρας.

"Η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν τηρείται", ειδοποιούσε η αστυνομία μέσω μεγαφώνου.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφύγει να θέσει ξανά την πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή σε καραντίνα παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και τον αυξανόμενο αριθμό των ασθενών στα νοσοκομεία. Ωστόσο, στο Παρίσι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 6 το πρωί.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 23.306 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, ελαφρώς λιγότερα από τα 23.507 χθες, Παρασκευή. Καταγράφηκαν επίσης 170 νέοι θάνατοι, οι οποίοι αυξάνουν σε 88.444 το σύνολο των θανάτων από τη νόσο στη Γαλλία. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε κατά 9 και ανέρχεται σε 3.689.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΓΑΛΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ LOCKDOWN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS