Γαλλία: Η Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές της κατηγορούνται για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν
Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν 2022 FRANCOIS MORI/AP PHOTO

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης κατηγορεί τη Μαρίν Λεπέν για υπέξαιρεση 600.000 ευρώ από κοινοτικούς πόρους.

Η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν και πρώην ευρωβουλευτές του κόμματός της κατηγορούνται για υπεξαίρεση 600.000 ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως ευρωβουλευτών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κατηγορία διατυπώνεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Olaf), σύμφωνα με νέα έκθεση που αποκαλύφθηκε από την γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα Mediapart και έχει παραδοθεί στην γαλλική δικαιοσύνη.

ADVERTISING

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε στο AFP ότι έλαβε την αναφορά στις 11 Μαρτίου και ότι τελεί υπό ανάλυση.

Η νέα έκθεση της Olaf, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει η Mediapart, αφορά τα κονδύλια που έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολιτικές ομάδες στο πλαίσιο μίας θητείας στο Ευρωκοινοβούλιο και τα οποία η Μαρίν Λεπέν και τα στελέχη του κόμματός της χρησιμοποίησαν για λόγους εθνικής πολιτικής, για προσωπικές δαπάνες ή για πληρωμές προς όφελος εμπορικών επιχειρήσεων προσκείμενων στο κόμμα της, τον Εθνικό Συναγερμό, και στην πολιτική ομάδα της άκρας δεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης αφορά την Μαρίν Λεπέν, τρεις πρώην ευρωβουλευτές -τον πατέρα της Ζαν-Μαρί Λεπέν, τον πρώην σύντροφό της Λουί Αλιό και τον Μπρουνό Γκολνίς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Εθνικού Συναγερμού- καθώς και την πολιτική ομάδα Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η προεδρική υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού φέρεται ότι βαρύνεται με υπεξαίρεση 137.000 ευρώ δημοσίου χρήματος του Κοινοβουλίου του Στρασβούργου κατά την θητεία της ως ευρωβουλευτή από το 2004 μέχρι το 2017.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λεπέν, Γαλλία, Γαλλικές εκλογές
SHARE:

24Media Network