Γαλλία: Ο καύσωνας απειλεί τον κατεστραμμένο Ναό της Παναγίας των Παρισίων

Εργασίες για την αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας των Παρισίων
Εργασίες για την αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας των Παρισίων AP

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν σήμερα οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα. Η ζέστη θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της Νοτρ Νταμ.

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

«Ανησυχώ πολύ για τον καύσωνα» είπε ο Φιλίπ Βιλνέβ. «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει».

ADVERTISING

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν σήμερα οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου αύριο Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παναγία Παρισίων, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα καύσωνα - Σε "πορτοκαλί" συναγερμό το Παρίσι

Παναγία Παρισίων: Με κράνη η πρώτη λειτουργία μετά την καταστροφική φωτιά

Παναγία των Παρισίων: Το χρονικό της καταστροφής σε εικόνες

Παναγία των Παρισίων: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την Αγία των Gargoyles

SHARE:

24Media Network