Γαλλία: Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έκανε coming out ως γκέι

Γαλλία: Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έκανε coming out ως γκέι
Clément Beaune ap

Ο Clément Beaune έκανε coming out ως γκέι. Υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Πολωνίας, που στιγματίζεται έντονα.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clément Beaune εκανε coming out ως γκέι σε συνέντευξή του στο γαλλικό γκέι περιοδικό Têtu, στο οποίο υποσχέθηκε να υποστηρίξει την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα της Πολωνίας, μιας χώρας που τα ανθρώπινα δικαιώματα εν γένει καταπατώνται συστηματικά.

“Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω”, είπε στο περιοδικό, σε ερώτηση σχετικά με τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των trans και των queer στην Ευρώπη. Ο υπουργός θέλησε να δείξει ότι η ομοφυλοφιλία του “δεν αποτέλεσε εμπόδιο” για να γίνει υπουργός.

“Οι ξυλοδαρμοί, η βία και η απόρριψη υπάρχει το 2020. Το να πω, σήμερα, τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, δεν είναι άσεμνο” , δήλωσε ο υπουργός.

Ο Beaune υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί μια πολωνική ζώνη “χωρίς ΛΟΑΤΚΙ άτομα” στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς και θα στηρίξει έμπρακτα μια πολωνική οργάνωση για τα δικαιώματα των αμβλώσεων.

Εκατοντάδες δήμοι της Πολωνίας έχουν ανακηρυχθεί “απαλλαγμένες από ΛΟΑΤΚΙ άτομα” ζώνες. Η πολωνική κυβέρνηση πρότεινε τον Αύγουστο να υποστηρίξει πόλεις που έχουν χάσει χρηματοδότηση από την ΕΕ εξαιτίας αυτού.

“Δεν θα ήθελα να πουν οι άνθρωποι ότι αγωνίζομαι ενάντια σε τέτοιες ζώνες επειδή είμαι ομοφυλόφιλος. Θα ήταν προσβλητικό να λέω ότι οδηγώ αυτόν τον αγώνα για τον εαυτό μου”, δήλωσε. “Ωστόσο, ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, έχω μια επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να αγωνιστώ για ανοχή”, πρόσθεσε.

Ο προκάτοχος της Beaune ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Amélie de Montchalin, σε δημοσίευσή του στο POLITICO, τον Ιούνιο, κατήγγειλε τις αυξανόμενες διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα