Γαλλία: Πολιτικός αναβρασμός μετά τη δολοφονία της 12χρονης Λόλα

Γαλλία: Πολιτικός αναβρασμός μετά τη δολοφονία της 12χρονης Λόλα
Διαδήλωση στη Γαλλία - Φωτό αρχείου 2022 Jeremias Gonzalez/AP

"Καζάνι που βράζει" η Γαλλία μετά την δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα. Διαδηλώσεις ακροδεξιών και "πυρά" κατά της κυβέρνησης για την μεταναστευτική πολιτική της.

Συγκλονισμένη παραμένει η Γαλλία από την προ ημερών δολοφονία ενός 12χρονου κοριτσιού, το άψυχο σώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε μια βαλίτσα. Το άγριο έγκλημα πολιτικοποιήθηκε από ακροδεξιούς, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το παιδί, το οποίο αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως Λόλα, εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανό σε πλάνα από κάμερα πολυκατοικίας στο βορειοανατολικό Παρίσι, την προηγούμενη Παρασκευή. Μακάβρια λεπτομέρεια: στο κάτω μέρος των ποδιών της ήταν γραμμένοι με κόκκινο μελάνι οι αριθμοί 0 και 1.

Η νεκροψία που διενεργήθηκε αποκάλυψε ότι η Λόλα πέθανε από “καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια με εκδήλωση ασφυξίας” ενώ υπήρχαν σημάδια συμπίεσης του τραχήλου.

Μια 24χρονη γυναίκα που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο σε βορειοανατολικό προάστιο της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό κράτηση με τις κατηγορίες για φόνο και βιασμό ανηλίκου, βασανισμό, πράξεις βαρβαρότητας και απόκρυψη πτώματος.

Υπό κράτηση βρίσκεται και ένας 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βοήθησε στην απόκρυψη της σορού του κοριτσιού. Άλλοι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

NEWS 24/7

 

Διαδηλώσεις ακροδεξιών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν Μορετί ανέφερε ότι η συλληφθείσα πήρε εντολή να φύγει από τη Γαλλία στις 22 Αυγούστου. Ήταν άγνωστη στην αστυνομία αλλά ήταν και η ίδια θύμα βίας. Εισήλθε νόμιμα στη χώρα το 2016  με φοιτητική βίζα, η οποία έληξε τον Αύγουστο.

Με αφορμή το θέμα αυτό, ακροδεξιοί πολιτικοί επιτέθηκαν στην κεντρώα κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν. “Για άλλη μια φορά, ο ύποπτος αυτής της βάρβαρης πράξης δεν έπρεπε να βρίσκεται στη Γαλλία. Τι περιμένετε για να δράσετε για να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση;” έγραψε η Μαρίν Λεπέν.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν είπε ότι η Λεπέν πρέπει να “δείξει κάποια ευπρέπεια και σεβασμό για τη θλίψη της οικογένειας”.

Ο Έρικ Ζεμούρ, ο ακροδεξιός που έγινε γνωστός κατά τις φετινές προεδρικές εκλογές πριν ξεθωριάσει η φήμη του, αποκάλεσε τον θάνατο “Γαλλοκτονία”, δηλαδή τον στοχευμένο θάνατο μιας Γαλλίδας.

NEWS 24/7

 

Εκατοντάδες υποστηρικτές της ακροδεξιάς, μεταξύ των οποίων ο Ζεμούρ και η Λεπέν, συγκεντρώθηκαν στο νότιο Παρίσι, κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της 12χρονης και εξαπέλυσαν νέα “πυρά” προς την κυβέρνηση.

“Το κράτος με σκότωσε” και “Η Λόλα θα μπορούσε να ήταν η μικρή μας αδερφή” έγραφαν μεταξύ άλλων, τα πανό που κρατούσαν. Παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα