Γαλλία: Υποψίες για εμπρησμό στον Καθεδρικό ναό της Νάντης

Γαλλία: Υποψίες για εμπρησμό στον Καθεδρικό ναό της Νάντης
Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης AP

Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης πιστεύεται ότι ξεκίνησε σκόπιμα, σύμφωνα με τους οι εισαγγελείς που ερευνούν το περιστατικό

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στον γοτθικό καθεδρικό ναό της Νάντης, στη δυτική Γαλλία, έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία γύρω στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

Τρεις πυρκαγιές ξεκίνησαν στο χώρο, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη έρευνα για πιθανότητα εμπρησμού, δήλωσε ο εισαγγελέας Πιέρ Σεννς. Η πυρκαγιά κατέστρεψε βιτρό παράθυρα και ένα μεγάλο όργανο, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, γράφει το BBC.

Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν αντέδρασε, γράφοντας στο tweet: “Μετά τη Νοτρ Νταμ, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου καίγεται. Υποστήριξη στους πυροσβέστες που αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους για να σώσουν το γοτθικό κόσμημα”. Η γαλλική πυροσβεστική υπηρεσία δημοσίευσε σε tweet πλάνα της φλόγας.

Ο επικεφαλής της πυρκαγιάς Laurent Ferlay είπε σε συνέντευξη Τύπου μπροστά στον καθεδρικό ναό ότι η πυρκαγιά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο αυτή που κατέβαλε τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ τον Απρίλιο του 2019 και ότι η ζημιά δεν είναι τόσο μεγάλη

. “Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είμαστε στην κατάσταση της Παναγίας των Παρισίων, ότι η ταράτσα δεν επηρεάζεται”, δήλωσε ο Ferlay στο CNN.

Ο Ferlay πρόσθεσε ότι υπάρχουν 104 πυροσβέστες, οι οποίοι θα παραμείνουν εκεί “όλη την ημέρα”. Εικόνες και βίντεο από τη σκηνή έδειξαν πορτοκαλί φλόγες και καπνό που εκρήγνυται από τα μπροστινά παράθυρα της ανερχόμενης γοτθικής δομής.

Δεν είναι η πρώτη πυρκαγιά που σημειώνεται σε αυτό τον καθεδρικό. Στις 28 Ιανουαρίου 1972, η στέγη του ναού Σεν-Πιερ-ε-Σεν-Πολ στο κέντρο της Νάντης, που κατασκευάστηκε ανάμεσα στον 15ο και τον 19ο αιώνα, καταστράφηκε από πυρκαγιά. Η καταστροφή προκλήθηκε έπειτα από εργασίες ενός επισκευαστή σκεπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα