Ανέλαβε τα πρόστιμα για την μπούργκα

Ανέλαβε τα πρόστιμα για την μπούργκα

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες οι οποίες φορούσαν νικάμπ πλήρωσε Γάλλος επιχειρηματίας . Απείλησε ότι θα μηνύσει το Βέλγιο και τη Γαλλία

Γάλλος επιχειρηματίας πλήρωσε την Τετάρτη τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες στο Βέλγιο επειδή φορούσαν μαντήλα που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο.

Παράλληλα απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του Βελγίου και της Γαλλίας για τους νόμους που υιοθέτησαν και οι οποίοι απαγορεύουν την μπούρκα και το νικάμπ.

Ο μεσίτης Ρασίντ Νεκάζ δημιούργησε ένα ταμείο με κεφάλαιο 1 εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να καλύπτει τα πρόστιμα και πλήρωσε τα πρώτα πρόστιμα, ύψους 50 ευρώ, που επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες στις Βρυξέλλες.

"Η Γαλλία και το Βέλγιο αποφάσισαν να απαγορεύσουν την ελευθερία των γυναικών να φορούν ό,τι θέλουν", δήλωσε ο Νεκάζ, μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από ένα δημοτικό γραφείο στις Βρυξέλλες.

"Πιστεύω ότι δεν είναι αποδεκτό ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ψηφίζουν νόμους που δε σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα" πρόσθεσε, ενώ παρούσες ήταν και οι δύο γυναίκες.

Η Γαλλία έγινε τον Απρίλιο η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρευσε στις γυναίκες να φορούν μπούρκα και νικάμπ.

Αντίστοιχος νόμος τέθηκε σε εφαρμογή τον προηγούμενο μήνα και στο Βέλγιο.

SHARE:

24Media Network