Γερμανία: Αύξηση στους μισθούς των κυβερνητικών στελεχών και των βουλευτών

Paul Ziemiak, Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkel, Volker Bouffier
Paul Ziemiak, Annegret Kramp-Karrenbauer, Angela Merkel, Volker Bouffier AP

Αύξηση κατά 3,09% στους μισθούς τους θα λάβουν ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, η Καγκελάριος, οι υπουργοί, αλλά και οι ομοσπονδιακοί βουλευτές.

Μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 3,09% θα λάβουν από τον Απρίλιο ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, η Καγκελάριος και οι υπουργοί, ενώ κατά 3,1% θα αυξηθούν και οι αποδοχές των ομοσπονδιακών βουλευτών τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, από τον επόμενο μήνα ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και οι προκάτοχοί του θα λάβουν αύξηση των αποδοχών τους κατά περίπου 660 ευρώ μηνιαίως, η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ κατά 600 ευρώ και οι υπουργοί κατά 500. Η αποζημίωση δε των αξιωματούχων οι οποίοι είναι και μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, όπως η κυρία Μέρκελ και οι περισσότεροι υπουργοί, θα αυξηθούν σε λίγους μήνες ακόμη περισσότερο, καθώς θα επηρεαστούν από τις αυξήσεις των αποδοχών των βουλευτών, οι οποίες θα σπάσουν το «φράγμα» των 10.000 ευρώ και θα φθάσουν τις 10.083,47 ευρώ.

ADVERTISING

Με τα νέα δεδομένα, η Καγκελάριος θα εισπράττει 25.060 ευρώ (από 24.300), ενώ οι κοινοβουλευτικοί υπουργοί 21.460 (από 20.820). Εξωκοινοβουλευτικοί είναι αυτή την περίοδο ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, η υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Γιούλια Κλέκνερ, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ και η υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανία, Καρενμπάουερ, Κραμπ Καρενμπάουερ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακατάλληλη για καγκελάριο θεωρούν οι μισοί Γερμανοί την Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ

SHARE:

24Media Network