Γερμανία: Επιπλέον 100 εκ. ευρώ στον ΟΗΕ για την κρίση στην Ιντλίμπ

Γερμανία: Επιπλέον 100 εκ. ευρώ στον ΟΗΕ για την κρίση στην Ιντλίμπ
Σαρακέμπ στο Ιντλίμπ, Συρίας AP

Η Γερμανία προσφέρει στον ΟΗΕ 100εκ ευρώ επιπλέον για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ιντλίμπ της Συρίας.

Η Γερμανία θα προσφέρει στον ΟΗΕ επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ για τους αμάχους που έχουν ανάγκη στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Όμως υπάρχουν ξεκάθαροι όροι για αυτό: Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ανθρωπιστική πρόσβαση και η προστασία των εργαζομένων στις ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως και του πληθυσμού», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός αναχωρώντας για το Ζάγκρεμπ όπου θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. Ο Μάας υπογράμμισε ότι εναπόκειται στην Τουρκία και τη Ρωσία να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αυτές.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι άμεση κατάπαυση του πυρός και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στο ένα εκατομμύριο εσωτερικά εκτοπισμένους», πρόσθεσε.

Επίσης ο Γερμανός υπουργός ζήτησε από τη Μόσχα να ασκήσει πίεση στη σύμμαχό της Συρία «να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων και σχολείων». «Το εύρος της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Ιντλίμπ είναι δραματικό», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα