Γερμανία: Εξετάζει την αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία

Γερμανία: Εξετάζει την αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία
Η Αναλένα Μπέρμποκ AP Photo/Andreea Alexandru

Η Γερμανία σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή επιπλέον οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία, μετά την υπόσχεση των ΗΠΑ ότι θα στείλουν Patriot.

Η Γερμανία θα εξετάσει τι άλλα οπλικά συστήματα μπορεί να στείλει στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της Ρωσίας μετά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, δήλωσε την Πέμπτη η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

«Μετά την παράδοση Patriot, θα εξετάσουμε τι μπορούμε να προμηθεύσουμε επιπρόσθετα, καθώς ξέρουμε πως πως αυτά τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σώζουν ζωές», είπε η κυρία Μπέρμποκ.

Η Γερμανία έχει στείλει στην Ουκρανία μια συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Iris-T, ικανή να προστατεύσει μια πόλη.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και αυτές συστοιχίες Patriot, που πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση προσέφερε στην Πολωνία, μαζί με τα γερμανικά πληρώματά τους. Όμως, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Βερολίνο απέρριψε την πρόταση της Βαρσοβίας να αναπτυχθούν στην ουκρανική επικράτεια, με το σκεπτικό ότι δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν γερμανοί στρατιωτικοί στην Ουκρανία και ότι θα χρειαζόταν πολύμηνη εντατική εκπαίδευση για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ουκρανοί στρατιωτικοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα