Γερμανία: Κορυφαίος λοιμωξιολόγος δηλώνει υπέρ της λειτουργίας των σχολείων

Γερμανία: Κορυφαίος λοιμωξιολόγος δηλώνει υπέρ της λειτουργίας των σχολείων
Μαθητής σε σχολείο στη Γερμανία AP

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόσεν δηλώνει υπέρ της συνεχούς λειτουργίας των σχολείων, αρκεί να κλείνουν μεμονωμένες τάξεις όταν υπάρχουν κρούσματα.

Ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν υποστηρίζει ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κατά το δυνατόν συνέχεια ανοιχτά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Κατά την άποψή του, αρκεί να κλείσουν εγκαίρως μεμονωμένες τάξεις, αν υπάρξουν μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού. Και τέτοιος χρόνος για να υπάρξει αντίδραση υπάρχει στην περίπτωση των σχολείων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τον Ντρόστεν τον απασχολεί κυρίως η προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου: Η κατάσταση γίνεται προβληματική εάν οι μαθητές μολύνουν στο σπίτι τους τους γονείς τους, δηλαδή τους μεσήλικες ενήλικες, επειδή σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα υπάρχουν ασθενείς υψηλού κινδύνου, οι οποίοι μπορεί να καταλήξουν σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας. «Αυτό πρέπει και μπορούμε να το αποφύγουμε, παρακολουθώντας επισταμένως την κατάσταση των σχολείων. Επομένως, απαιτούνται περισσότερα δεδομένα σχετικά με το ρόλο των παιδιών στη διαδικασία μόλυνσης».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα