Γερμανία: “Πολιτικό κενό στο CDU και στη χώρα” βλέπει ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν

Γερμανία: “Πολιτικό κενό στο CDU και στη χώρα” βλέπει ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν
AP

Ο Xριστιανοδημοκράτης πολιτικός δήλωσε ότι δεν έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι με την εκλογή ενός εκ των τριών υποψηφίων για την ηγεσία του CDU θα επιλυθούν τα προβλήματα του κόμματος.

Ο Γερμανός Xριστιανοδημοκράτης πολιτικός (CDU) Νόρμπερτ Ρέτγκεν, o μόνος που έχει δηλώσει ρητά την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του, δεν πιστεύει ότι οι συνήθεις θώκοι εξουσίας είναι σημαντικοί για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. «Στον βαθμό αυτό είμαι ένα αουτσάιντερ διότι δεν κατέχω κάποια θέση εξουσίας. Ορισμένοι πολιτικοί του CDU θεωρούν μια τέτοια θέση επαρκές προσόν για να κριθεί η καταλληλότητά τους ώστε να εκλεγούν αρχηγοί του κόμματος ή ακόμα και μελλοντικοί υποψήφιοι καγκελάριοι, ωστόσο, αυτό είναι λάθος», δήλωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit».

«Είναι μια παρεξήγηση το να θεωρούμε ότι οι αντιπρόσωποι του κόμματος ανήκουν σε κάποιους. Αυτό δεν συμβαίνει πλέον σήμερα. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις για τους φερόμενους ως υποψήφιους, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν και τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του CDU Φρίντριχ Μερτς, δείχνουν μικρή μόνο διαφορά μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα κανείς δεν εξασφαλίζει ποσοστό πάνω από το 28%. Η βάση στην οποία στηρίζεται η δική μου υποψηφιότητα ήταν η ανάγκη των μελών για έναν προσανατολισμό του CDU», επισήμανε ο Ρέτγκεν.

«Και ποιος είναι ο (μέχρι τώρα) απολογισμός τους; Μετά την παραίτηση του Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, οι τρεις (φερόμενοι ως) υποψήφιοι βρίσκονται μεν στην κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας, αλλά δεν έχει δημιουργηθεί η κοινή πεποίθηση ότι με τον έναν εκ των τριών ή και με τους τρεις είναι συνδεδεμένη η επίλυση των προβλημάτων του CDU σε επίπεδο προσώπων ή ουσίας. Υπάρχει ‘ένα πολιτικό κενό’ στο CDU, αλλά και στη χώρα», τόνισε ο Ρέτγκεν στην εφημερίδα του Αμβούργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα