Γερμανία: Σε καραντίνα 950 άτομα μετά από πάρτι γενεθλίων

Γερμανία: Σε καραντίνα 950 άτομα μετά από πάρτι γενεθλίων
Στιγμιότυπο από πάρτι (φωτογραφία αρχείου) Unsplash

Σε καραντίνα 950 άτομα έπειτα από πάρτι γενεθλίων στο Μπίλεφελντ, μεταξύ τους πολλοί μαθητές και καθηγητές.

Δεκάδες άνθρωποι μολύνθηκαν από τον κορονοϊό σε πάρτι γενεθλίων στην πόλη Μπίλεφελντ του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί σε καραντίνα ήδη 950 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μαθητών και εκπαιδευτικών από δέκα σχολεία.

Συνολικά 36 επισκέπτες μολύνθηκαν από τον κορονοϊό σε αυτό το πάρτι γενεθλίων. Την περασμένη Παρασκευή ήταν μόνο 20 τα κρούσματα. Όμως η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορονοϊού με αποτέλεσμα, όπως γράφει η εφημερίδα “Westfalen-Blatt”, να σχηματιστούν και σήμερα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων. Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες ήδη από το μεσημέρι να μην κατευθύνονται προς το σημείο εκείνο, διότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, επρόκειτο για ένα πάρτι γενεθλίων που οργανώθηκε σε ιδιωτικό χώρο και κράτησε μέχρι το βράδυ. Οι επισκέπτες εναλλάσσονταν συνεχώς και μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονταν πολλά παιδιά από διαφορετικά σχολεία με συνέπεια αρκετές σχολικές τάξεις σε δέκα διαφορετικά σχολεία να βρίσκονται τώρα σε καραντίνα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνεχίζουν να ιχνηλατούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή για να εντοπίσουν κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της πόλης Ίνγκο Νίρνμπεργκ είπε στην “Westfalen-Blatt” ότι «δεν υπάρχουν κανονισμοί για ιδιωτικές γιορτές, αλλά συστάσεις και φυσικά υπάρχει και η κοινή λογική. Στην εποχή της επιδημίας του κορονοϊού, δεν είναι λογικό να γίνονται επισκέψεις από δεκάδες άτομα σε ένα διαμέρισμα, διότι οι συνέπειες δεν βαρύνουν μόνο την οικογένεια και τους επισκέπτες της, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μαθητές».

Εν τω μεταξύ, ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση γιορτών. «Θα συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλο ότι οι ιδιωτικές γιορτές πρέπει να γίνονται γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο εβδομάδες νωρίτερα και ότι θα πρέπει να δίνεται η λίστα των επισκεπτών και το όνομα του διοργανωτή, ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα