Γερμανία: Τη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας καταγράφει το CDU

Γερμανία: Τη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας καταγράφει το CDU
Η Άγγελα Μέρκελ περπατά μπροστά από το σήμα του κόμματος CDU 2021 Michael Probst / Associated Press

Δημοσκόπηση καταγράφει απώλεια μίας μονάδας για τo CDU, που περιορίζεται στο 33,5%. Είναι το χαμηλότερο ποσοστό του τους τελευταίους 11 μήνες.

Τη χειρότερη επίδοσή της από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού καταγράφει σε νέα δημοσκόπηση η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), ενώ στη δεύτερη θέση, μαζί με τους Πράσινους, βρίσκεται έπειτα από πολύ καιρό το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, το CDU έχασε μία μονάδα από την προηγούμενη μέτρηση και περιορίζεται στο 33,5%, το χαμηλότερο ποσοστό της τους τελευταίους έντεκα μήνες. Το SPD ενισχύθηκε κατά μία μονάδα και έφθασε στο 17% τους Πράσινους, που έχασαν μισή μονάδα, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), που παρέμεινε στο 10,5% και οι Φιλελεύθεροι και η Αριστερά σταθερά με 9%.

«Από την διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού μέχρι τώρα επωφελείτο κυρίως η Χριστιανική Ένωση. Όσο όμως αυξάνεται η κριτική για αυτή τη διαχείριση, τόσο μειώνεται η στήριξη για CDU και CSU», εξήγησε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa, που διενήργησε την δημοσκόπηση, ο Χέρμαν Μπίνκερτ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα