Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρωτοστάτησε σε διαδήλωση για τον Φλόιντ- “Θέλουμε δικαιοσύνη”

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρωτοστάτησε σε διαδήλωση για τον Φλόιντ- “Θέλουμε δικαιοσύνη”
O Γιάννης Αντετοκούνμπο AP

"Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να κυκλοφορήσει" δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μιλώντας σε πορεία για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος μέσω ενός τηλεβόα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωτοστάτησε σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού στο Μιλγουόκι, μια από τις εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ όπου κατεγράφη χθες, Σάββατο το μεγαλύτερο κύμα διαδηλώσεων από την ημέρα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Φορώντας μια μπλούζα, στην οποία αναγράφονταν τα τελευταία λόγια του Φλόιντ, «I can’t breathe», και συνοδευόμενος από τους δύο αδελφούς του, ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς απευθύνθηκε στους διαδηλωτές, ζητώντας «αλλαγή και δικαιοσύνη».

«Αυτή είναι η πόλη μας. Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη. Δεν θέλω το παιδί μου να δει κάτι τέτοιο και να έχει μίσος στην καρδιά του. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ, στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να περπατήσει στους δρόμους. Είμαστε όλοι άνθρωποι, δεν το κάνουμε για τη δημοσιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Λίγο μετά πήρε τον λόγο ο Θανάσης, λέγοντας: «Εμείς σας δείχνουμε ότι σας στηρίζουμε. Να ξέρετε ότι όταν πάτε σπίτι θα είμαστε δίπλα σας». Λίγο νωρίτερα, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο μοίρασαν νερά στους διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης αντέδρασε άμεσα στην είδηση της δολοφονίας του Φλόιντ, αρχικά με ένα tweet, για να ακολουθήσει ένα post στο Instagram, στην συνέχεια ένα μάυρο φόντο για το “Blackout Tuesday” και τελικά η απόφασή του να ακυρώσει on air μία εκπομπή ως ένδειξη σεβασμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα