Γιατροί για Ναβάλνι: Δεν βρέθηκε δηλητήριο στον οργανισμό του

Γιατροί για Ναβάλνι: Δεν βρέθηκε δηλητήριο στον οργανισμό του
Αλεξέι Ναβάλνι AP

Ένας εκ των γιατρών δήλωσε πως έχει γίνει πλήρης διάγνωση της κατάστασης της υγείας του Ναβάλνι, αλλά δεν μπορεί ακόμη να την κοινοποιήσει.

Οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι στις εξετάσεις που του έγιναν, δήλωσε την Παρασκευή 21/8 ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στη Σιβηρία στο οποίο νοσηλεύεται ο επικριτής του Κρεμλίνου.

“Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας”, σημείωσε ο Ανατόλι Καλινιτσένκο.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο έχει ήδη μια πλήρη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά σημείωσε ότι δεν μπορεί ακόμη να την κοινοποιήσει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Αλεξέι Ναβάλνι βρισκόταν σε πτήση από τη Σιβηρία για τη Μόσχα.

“Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε” και “βρίσκεται εφεξής στην εντατική”, σημείωσε στο μήνυμά της, η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις. “Πιστεύουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με κάτι που ανακατεύτηκε με το τσάι του. Δεν ήπιε τίποτε άλλο σήμερα το πρωί.

“Οι γιατροί δήλωσαν ότι το δηλητήριο απορροφήθηκε γρήγορα μέσω του ζεστού ροφήματος”, διευκρίνισε.

Βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ δείχνουν τον Ναβάλνι να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο του Ομσκ, μετά την έκτακτη προσγείωση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.

Συνταξιδιώτης του καταγράφει υλικό, όπου ακούγονται οι κραυγές πόνου κατά τη διάρκεια της πτήσης. Όπως εξηγει ο Πάβελ Λεμπεντέβ μέσω του Instagram, ο Ναβάλνι πήγε τουαλέτα λίγη ώρα μετά την απογείωση, όμως δεν γύρισε ποτέ πίσω στη θέση του. Άρχισε να αισθάνεται άσχημα, το πλήρωμα έσπευσε να τον βοηθήσει, ενώ εκείνος εξακολουθούσε να κραυγάζει από τον πόνο.

Στενός συνεργάτης του Ναβάλνι, ανέφερε πως οι αρχές αναγνώρισαν την ουσία που κατά πάσα πιθανότητα προκάλεσε την δηλητηρίαση. Όπως εξηγούν, είναι θανατηφόρα ενώ οι γιατροί οφείλουν να τη χειριστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Οι Γερμανοί έστειλαν αεροπλάνο, οι Ρώσοι δεν τον δίνουν

Το νοσοκομείο στη Σιβηρία, στο οποίο νοσηλεύεται ο επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, αρνείται να του επιτρέψει να μεταφερθεί σε άλλη καλύτερα εξοπλισμένη εγκατάσταση, στην οποία μπορεί να δεχθεί καλύτερη περίθαλψη, δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η εκπρόσωπός του.

Σύμφωνα με την Κίρα Γιάρμις, την εκπρόσωπο του Ναβάλνι, ο επικεφαλής γιατρός Αλεξάντρ Μουραχόφσκι είπε πως η κατάσταση του ρώσου αντιπολιτευόμενου είναι ασταθής και πως το νοσοκομείο θεωρεί πως η επιθυμία των συγγενών του να μετακινηθεί σε άλλη εγκατάσταση δεν είναι αρκετή για να δικαιολογήσει μια τέτοια μετακίνηση.

Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι θέλουν να τον μεταφέρουν εκτός Ρωσίας για να νοσηλευθεί, όμως ο Μουραχόφσκι δήλωσε πως, πριν μπορέσει να συμβεί αυτό, θα πρέπει να λυθούν πολλά νομικά ζητήματα. Πρόσθεσε πως κορυφαίοι γιατροί έφθασαν αεροπορικώς από τη Μόσχα για να περιθάλψουν τον Ναβάλνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα