Γιούνκερ κατά του Grexit: Είναι θέμα αξιοπρέπειας των Ελλήνων

Γιούνκερ κατά του Grexit: Είναι θέμα αξιοπρέπειας των Ελλήνων

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πολέμιος κάθε συζήτησης περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Κάλεσε όμως τους Έλληνες να δείξουν.... αλληλεγγύη στους Ευρωπαίους. Διαβάστε τι εννοεί

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε σήμερα τις χώρες μέλη της ΕΕ κατά μιας εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

«Δεν πρόκειται μόνο για οικονομικούς λόγους και λόγους νομισματικής πολιτικής, αλλά επίσης και για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

«Δεν μπορεί κανείς απλώς να διώξει (την Ελλάδα) από τη νομισματική ένωση. Όμως φυσικά οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι πρέπει να δείχνουν αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς που τους δείχνουν αλληλεγγύη», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο Γιούνκερ θέλησε να απαντήσει σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενιαίο νόμισμα. «Το ευρώ δεν είναι η αιτία για το γεγονός ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ απομακρύνονται η μία από την άλλη. Χωρίς το ευρώ θα βρισκόμασταν σε νομισματικό πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα ζήτησε ο Τσίπρας από Ολάντ και Μέρκελ

Ο Γιούνκερ δεν μπορεί να ξεπεράσει το ότι ο Τσίπρας δεν φοράει γραβάτα

SHARE:

24Media Network