Γκέιτς: Ο Τραμπ δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ HIV και HPV

Γκέιτς: Ο Τραμπ δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ HIV και HPV
O συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς AP

Τις περίεργες συναντήσεις του με τον αμερικανό Πρόεδρο περιέγραψα ο συνιδρυτής της Microsoft

Την διαφορά μεταξύ ων ιών HIV και HPV, ζήτησε να μάθει ο Ντόναλντ Τραμπ από τον αμερικανό δισεκατομυριούχο επιχειρηματία, Μπιλ Γκέιτς, όχι μία αλλά δύο φορές.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιο ο επιχειρηματίας απαντώντας σε ερωτήσεις κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Όπως είπε μάλιστα, ο Τραμπ φάνηκε να γνωρίζει “τρομακτικά” πολλές λεπτομέρειες για την εμφάνιση της κόρης των Γκέιτς.

Ο Γκέιτς ανέφερε ότι ο νυν Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γνωρίσει την κόρη του Γκέιτς, Τζένιφερ, 22 ετών τώρα, σε έκθεση αλόγων στο Μαϊάμι. “Είκοσι λεπτά εργότερα έφτασε στο ίδιο μέρος με ελικόπτερο. Ήταν προφανές ότι είχε φύγει αλλά ήθελε να κάνει μεγαλοπρέπή είσοδο σε ελικόπτερο”.

“Έτσι, όταν μίλησα πρώτη φορά μαζί του, ήταν λίγο τρομακτικό το πόσα ήξερε για την εμφάνηση της κόρης μου”, είπε ο Γκέιτς που γνώρισε για πρώτη φορά τον Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2016.

Οταν ξανασυναντήθηκαν οι δύο άνδρες, τον Μάρτιο του 2017 στον Λευκό Οίκο, ο Γκέιτς αναφέρει πως δέχθηκε ερωτήματα από τον Τραμπ σχετικά με το αν τα εμβόλια ήταν κάτι κακό, γιατί, όπως του είπε, σκόπευε να συγκροτήσει επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις αρνητικές συνέπειες των εμβολίων. “Του είπα όχι, θα ήταν κακό, μην το κάνεις”.

“Και τις δύο φορές”, συνεχίζει ο Γκέιτς, “ήθελε να ξέρει αν υπήρχε διαφορά μεταξύ του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) και του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων(HPV) και του εξήγησα ότι πρόκειται για διαφορετικούς ιούς και σπάνια δημιουργείται σύγχυση μεταξύ των δύο”.

Οι δηλώσεις αυτές προβλήθηκαν και στην εκπομπή του Chris Hayes στο MSNBC, ο οποίος επικοινώνησε με το ίδρυμα Gates, χωρίς όμως να έχει λάβει κάποιο επίσημο σχόλιο. Η Tara Dowdell, σύμβουλος στρατηγικής των Δημοκρατικών, δήλωσε στην εκπομπή: Έχουμε ένα πρόεδρο που δεν ξέρει την διαφορά μεταξύ HIV και HPV, αλλά θυμάται την εμφάνιση της κόρης του Μπιλ Γκέιτς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα