Hooters: Πόσα χρήματα βγάζουν οι σερβιτόρες από τα φιλοδωρήματα

Hooters: Πόσα χρήματα βγάζουν οι σερβιτόρες από τα φιλοδωρήματα
Σερβιτόρα στα Hooters instagram

Η Κρίστεν Σόνγκερ, υπάλληλος των Hooters και ενεργή Tiktoker αποκάλυψε πόσα επιπλέον χρήματα λαμβάνει καθημερινά από τα φιλοδωρήματα των πελατών.

Η απόφαση των Hooters να καθιερώσουν μια νέα ενδυμασία εργασίας -η οποία παρέπεμπε περισσότερο σε εσώρουχα παρά σε στολή- προκάλεσε δικαιολογημένη οργή στα social media, με τις σερβιτόρες να κατηγορούν σφοδρά την αλυσίδα καταστημάτων.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν προς υπεράσπιση του πιο κοντού σορτς ήταν πως θα απέφερε ένα μεγαλύτερο ποσό φιλοδωρημάτων. Έτσι, μια υπάλληλος αποφάσισε να αποκαλύψει μέσω του TikTok πόσα χρήματα επιπρόσθετα του μισθού της κερδίζει ανά βδομάδα μόνο από τα τιπς.

Η 22χρονη Κρίστεν Σόνγκερ περιγράφει τον εαυτό της ως “φοιτήτρια ιατρικής, κορίτσι των hooters και φιλόδοξη Tiktoker” στο προφίλ της στο Instagram. Η απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας αποκάλυψε, πως τα φιλοδωρήματά της κυμαίνονται μεταξύ των 50 και 408 δολαρίων ημερησίως.

Η Κρίστεν μετρά περίπου 1.310 δολάρια την εβδομάδα μόνο από τα φιλοδωρήματα, γεγονός που σημαίνει πως το ετήσιο εισόδημα της κυμένεται γύρω στις 70.000 δολάρια.

Το ποσό αυτό ξεπερνά τον μέσο μισθό στη Νότια Καρολίνα, που σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσιάζει το entrepreneur.com πρόκειται για 54.672 δολάρια τον χρόνο.

Υψηλά φιλοδωρήματα, χαμηλός μισθός

Η Κρίστεν αναφέρθηκε ακόμα στον μισθό που λαμβάνει ως σερβιτόρα των Hooters.

Από το 2019 και βάσει νόμου, όποιος εργάζεται στην αλυσίδα καταστημάτων οφείλει να λαμβάνει το ελάχιστο 7.25 δολάρια την ώρα, συμπεριλαμβανομένων των φιλοδωρημάτων.

Παρ’ όλα αυτά, στη Νότια Καρολίνα οι σερβιτόρες των Hooters πληρώνονται μόλις 2.13 δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα